Iohannis, la Forumul „Drepturile Omului şi o Lume fără Tutun”: PSD a eşuat

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi, la Forumul „Drepturile Omului şi o Lume fără Tutun” că tot mai mulţi români înţeleg de ce este absolut necesar să adopte un stil de viaţă sănătos.

Share

Rl online 0 comentarii

26.03.2019 - 11:40

"Este îmbucurător că tot mai mulţi români înţeleg de ce este absolut necesar să adoptăm un stil de viaţă sănătos şi să fim permanent informaţi cu privire la efectele pe care obiceiurile nocive, cum este fumatul, le au asupra propriei sănătăţi. Această responsabilizare individuală trebuie însă dublată şi încurajată de efortul autorităţilor. Din păcate, guvernarea PSD a eşuat şi în ceea ce priveşte prevenţia, care nu reprezintă o prioritate pentru actuala guvernare",a declarat Iohannis în cadrul Forumului Global „Drepturile Omului şi o Lume fără Tutun”.

El a susţinut că, în pofida promisiunilor făcute de guvernanţi, nu vedem campanii eficiente de informare menite să le explice oamenilor care sunt riscurile la care se expun.

"Şi dacă asta ar fi singura problemă! Dar nu vedem nici mult promisele spitale regionale, nu vedem nici îmbunătăţirea infrastructurii sectorului sanitar, şi, cel mai grav, nu vedem niciunde grija pentru oameni. Vedem, în schimb, ignorarea problemelor reale din sănătate, pacienţi nemulţumiţi, medici demotivaţi, crize şi noi, şi noi scandaluri televizate", a comentat preşedintele.

În opinia sa, sănătatea generaţiei de acum şi a celei viitoare trebuie să fie mai presus de orice obiectiv care aduce câştiguri electorale sau politice pe termen scurt şi chiar dacă rezultatele programelor de sănătate care promovează prevenţia nu sunt vizibile imediat, ele generează beneficii pe termen mediu şi lung.

"Prevenţia în sensul tematicii forumului de astăzi înseamnă comunicarea riscurilor fumatului, transmiterea informaţiei prin canale avizate, de către experţi, politici de combatere a consumului de tutun coerent implementate, legislaţie adecvată şi aplicată consecvent, protejarea şi respectarea drepturilor omului!", a conchis Iohannis.

Comentarii