Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Iohannis, la Consiliul European, despre Brexit

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că există ''o şansă reală'' pentru o ieşire ordonată a Marii Britanii din Uniunea Europeană, subliniind că prima preocupare o reprezintă cetăţenii români care trăiesc în regat.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 22.03.2019 - 11:59

"Eu cred că avem o şansă reală (...) să obţinem o ieşire ordonată a Marii Britanii. Oricum ar fi, cetăţenii români sunt prima preocupare pe care o avem. În varianta încheierii acordului, drepturile lor sunt foarte, foarte bine asigurate, dar noi am purtat multe discuţii şi în bilateral. Chiar eu am discutat în repetate rânduri cu doamna prim-ministru May pentru a avea siguranţa că şi în cazul unui no deal ajungem, în bilateral, la o înţelegere care este foarte bună pentru cetăţenii noştri şi de partea cealaltă pentru cetăţenii britanici. În această chestiune stăm bine. Varianta cea mai bună este încheierea unui acord", a afirmat Iohannis, înainte de cea de-a doua sesiune de lucru a Consiliului European, transmite trimisul Agerpres.

El a apreciat faptul că joi seara s-a ajuns la o înţelegere cu privire la amânarea Brexit.

"Este foarte bine că aseară am ajuns la o înţelegere comună, o înţelegere care are două variante. În cazul în care în Marea Britanie se acceptă acordul, se prelungeşte, pentru a le da posibilitatea să-şi finalizeze legislaţia, în cazul în care nu se votează atunci termenul de prelungire este doar 12 aprilie. O înţelegere care a fost acceptată imediat de partea britanică şi credem că este o înţelegere care ne dă o siguranţă şi nouă, cei 27, că lucrurile merg mai departe, dar care dau o şansă reală şi Marii Britanii să se hotărască în definitiv", a spus şeful statului.

Comentarii

loading...