Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Iohannis, la 30 de ani după ce Liviu Babeş şi-a dat foc pentru a protesta faţă de regimul comunist

Preşedintele Klaus Iohannis afirmă, la comemorarea a 30 de ani de când Liviu Babeş şi-a dat foc, pentru a protesta faţă de regimul comunist, că există multe feluri de a ne aminti jertfa sa, unul dintre acestea fiind să nu mai lăsăm niciodată un regim abuziv să încalce drepturile.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 02.03.2019 - 11:21

Prezentăm mesajul preşedintelui Iohannis:

„În urmă cu exact 30 de ani, Liviu Cornel Babeş şi-a dat foc pe pârtia „Bradul” din Braşov în semn de protest faţă de abuzurile şi fărădelegile regimului comunist.

Gestul său temerar reprezintă una dintre paginile pline de eroism şi în acelaşi timp de dramatism din istoria noastră recentă. Spre disperarea regimului comunist, prin jertfa sa, despre care s-a aflat rapid în presa internaţională, Liviu Babeş a spus lumii întregi că poporul român era asuprit, iar România trăia, acum trei decenii, una dintre cele mai negre perioade din istoria sa.

Liviu Babeş a renunţat la viaţa sa pentru un adevăr. El şi-a continuat însă existenţa în memoria noastră devenind astfel un învingător.

Există multe feluri de a ne aminti de jertfa sa. Unul dintre acestea este să înlocuim cuvintele cu fapte. Să nu ne mai lăsăm minţiţi, manipulaţi! Să nu mai lăsăm niciodată un regim abuziv să calce în picioare legea şi drepturile noastre! Să nu mai trăim niciodată în minciună şi frică!

Fie ca memoria lui să rămână veşnic în inimile noastre!”

Comentarii