Iohannis îl decorează pe militarul ucis în atentatul terorist de la Kabul

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joi seară, că îl va decora cu Ordinul Naţional "Steaua României" pe militarul român care a fost ucis în atentatul terorist de la Kabul.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 05.09.2019 - 18:37

"Le suntem recunoscători militarilor noştri aflaţi în Afganistan şi în alte teatre de operaţii care, cu preţul vieţii, îşi fac datoria, alături de aliaţii şi partenerii noştri. Prin prezenţa militarilor români în aceste zone de conflict, ţara noastră participă activ la menţinerea păcii şi securităţii internaţionale", a spus Iohannis.

"Am primit astăzi din Afganistan o nouă veste dureroasă. Un militar român şi-a pierdut viaţa la Kabul în urma unui atentat terorist. Sunt alături de membrii familiei greu încercate în aceste momente tragice şi le transmit condoleanţe", a afirmat Klaus Iohannis, în declaraţia de presă susţinută joi seară.

El a spus că îl va decora pe soldatul căzut la datorie cu Ordinul Naţional "Steaua României".

"Le suntem recunoscători militarilor noştri aflaţi în Afganistan şi în alte teatre de operaţii care, cu preţul vieţii, îşi fac datoria, alături de aliaţii şi partenerii noştri. Prin prezenţa militarilor români în aceste zone de conflict, ţara noastră participă activ la menţinerea păcii şi securităţii internaţionale, o componentă importantă a apartenenţei noastre la comunitatea euroatlantică", a afirmat Iohannis.

Ministerul Apărării Naţionale a anunţat, joi, că militarul mort în atacul terorist de la Kabul este caporalul cls. a III-a Ciprian-Ştefan Polschi, care îndeplinea funcţia de şofer în cadrul structurilor de comandament NATO din Kabul.

”Militarul şi-a pierdut viaţa ca urmare a exploziei unei maşini-capcană, în apropiere de Green Zone din capitala Afganistanului, în timp ce se afla la volanul unui autovehicul de serviciu. Caporalul cls. a III-a Ciprian-Ştefan Polschi avea 38 de ani, era căsătorit şi avea doi copii. Era angajat în M.Ap.N. din anul 2004 şi se afla la a treia misiune în Afganistan”, a transmis Ministerul Apărării Naţionale.

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a semnat ordinul de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a lui Ciprian-Ştefan Polschi şi a înaintat Preşedintelui României propunerea de a-i conferi Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război.

”Conducerea Ministerului Apărării Naţionale îşi exprimă profundul regret pentru producerea acestui tragic eveniment şi transmite condoleanţe familiei îndoliate”, a mai transmis Ministerul.

Vineri, în unităţile militare din ţară şi din teatrele de operaţii vor fi organizate ceremonii de comemorare a militarului căzut la datorie.

Comentarii