Foto: Arhivă

Iohannis exprimă susținerea României pentru Maia Sandu la alegerile din Republica Moldova

Președintele Klaus Iohannis a salutat prezența candidatei Maia Sandu în turul al doilea, cel decisiv, al alegerilor din Republica Moldova.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

10.11.2020 - 19:40

Președintele Klaus Iohannis a salutat, marți, prezența candidatei Maia Sandu în turul al doilea, cel decisiv, al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova.

"M-am bucurat să văd în primul tur un vot al cetăţenilor pentru candidata Maia Sandu, acesta fiind de fapt un vot în favoarea unei evoluţii democratice ireversibile a Republicii Moldova, pe care România a susţinut-o permanent şi o susţine fără rezerve", a declarat Klaus Iohannis într-o conferință de presă susținută la Palatul Cotroceni.

Iohannis a precizat că autoritățile României vor urmări cu atenție alegerile din Republica Moldova, pentru a se asigura că aceste alegeri nu vor fi fraudate.

"Suntem şi ne dorim să rămânem un partener solid pentru societatea civilă din Republica Moldova, în ansamblul său. Vom fi extrem de atenţi la desfăşurarea scrutinului din această duminică, pentru a ne asigura că viitorul Republicii Moldova este decis exclusiv de votul liber exprimat al cetăţenilor, în cadrul unor alegeri democratice, corecte şi libere de orice interferenţe nedorite", a declarat președintele Iohannis.

Comentarii