2.2 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăȘtirile zileiIohannis a decorat spitalul din Constanța, unde Pintea a găsit "dezastru, mizerie...

Iohannis a decorat spitalul din Constanța, unde Pintea a găsit “dezastru, mizerie și debandadă”

Spitalul Județean din Constanța, despre care Sorina Pintea afirma că a găsit, în urma unui control, “dezastru, mizerie, debandadă, o lipsă de organizare totală” și probleme care “ţin de siguranţa pacientului şi de calitatea îngrijirilor”, a fost decorat de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul ‘Meritul Sanitar’ în grad de Cavaler, informează HotNews.

Spitalul din Constanța a fost, în ultimii ani, subiectul mai multor anchete DNA. Lista spitalelor decorate de șeful statului pentru “rezultatele obținute în perfecționarea actului medical” este completată de alte spitale cu probleme, precum Spitalul Județean din Cluj și Institutul Oncologic din Cluj – ambele surse ale unor imagini șocante care circula în mediul online.

HotNews.ro a încercat, marți, fără succes, să o contacteze pe conf. dr. Diana Loreta Păun, Consilier de Stat în cadrul Departamentului de Sănătate Publică al Administrației Prezidențiale, pentru precizări pe acest subiect – cum ar fi care au fost criteriile care au stat la baza deciziei de a decora aceste spitale.

Administrația Prezidențială a decis să decoreze 8 spitale “cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, în semn de apreciere pentru importanta activitate de asistență medicală, precum și pentru rezultatele obținute în perfecționarea actului medical”.

Lista spitalelor decorate de Klaus Iohannis:

Ordinul “Meritul Sanitar” în grad de Mare Ofiţer: Institutul Oncologic “Prof. Dr. Ion Chiricuţă” Cluj-Napoca.

Ordinul “Meritul Sanitar” în grad de Comandor: Spitalul Municipal de Urgenţă Moineşti, Bacău.

Ordinul “Meritul Sanitar” în grad de Cavaler: Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş, Institutul Clinic Fundeni Bucureşti, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca, Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă “Sfântul Apostol Andrei” Constanţa, Spitalul Municipal Orşova.

Președintele a semnat decretele de decorare duminică, 7 aprilie, iar ceremonia de decorare va avea loc marțea viitoare, pe 16 aprilie. (Sursa: Administrația Prezidențială)

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a făcut duminică noaptea o vizită inopinată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, descoperind nereguli în secţia de Neurologie, despre care a spus că este un “dezastru”, găsind acolo “debandadă şi o lipsă de organizare totală”.

Cele mai citite

De ce să măsori ingredientele cu un cântar de bucătărie? 3 motive

Utilizarea unui cântar de bucătărie poate părea un pas inutil pentru cei care sunt obișnuiți să măsoare ingredientele „după ochi”. Însă, când începi să...

Amenințarea teroristă cuprinde Europa. Italia a ridicat nivelul de securitate la maxim

Italia a anunţat că „vigilenţa şi controalele vor fi sporite” înainte de sărbătoarea religioasă de Paşte, ca urmare a atacului terorist petrecut la Moscova...

Cluburile participante în noul format al Champions League vor primi și mai mulți bani. Anunțul UEFA

UEFA le-a transmis federaţiilor membre şi cluburilor modul detaliat în care vor fi repartizaţi banii în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor, care se va...
Ultima oră
Pe aceeași temă