Iohannis a ajuns la Primăria Sibiu unde va primi toate delegaţiile oficiale prezente la summit

Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns, joi, la sediul Primăriei Sibiu unde va avea loc summitul informal al şefilor de stat şi de guvern.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 09.05.2019 - 11:51

Şeful statului va primi toate delegaţiile oficiale, el fiind gazda summitului. Iohannis a fost aplaudat de zeci de persoane prezente în Piaţa Mare, care i-au scandat şi numele.

Preşedintele Klaus Iohanni a ajuns, joi, în jurul orei 11.30 la sediul Primăriei Sibiu, fiind primit de primarul Sibiului, Astrid Fodor.

El a precizat că rămâne în afara clădirii, pe covorul roşu, unde va primi toate delegaţiile oficiale. La sosire, Iohannis a fost aplaudat de zeci de persoane care se află în Piaţa Mare, acestea scandându-i numele.

”Este o zi fumisoasă aici în Sibiu, o zi mare pentru România. Începe summitul de la Sibiu şi astăzi, de Ziua Europei, Europa vine în România. Aici, din centrul României, de la Sibiu, se va decide viitorul Uniunii Europene. Peste câteva minute vor începe liderii de state şi de guverne să sosească aici în Piaa Mare. (...) Avem pregătită o declaraţie pentru cetăţenii Uniunii Europene, declaraţia de la Sibiu care va arăta că suntem hotărâţi, suntem uniţi, ştim ce vrem, dorim să ne implicăm pentru un viitor foarte bun al Uniunii Europene.  O zi foarte important pentru România, o zi foarte importantă pentru români. România contează, românii contează”, a declarat Klaus Iohannis.

Potrivit rogrmului, începând cu 11.45 vor sosi la Primăria Sibiu delegaţiile participante la summit.

 

Comentarii