Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Învăţătoare din Braşov, condamnată pentru purtare abuzivă

O învăţătoare de la Şcoala Gimnazială Nr. 4 din Braşov a fost condamnată la opt luni închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă, după ce a fost înregistrată în urmă cu doi ani în timpul orelor în timp ce îi jignea pe elevi.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 19.04.2019 - 14:01

Potrivit deciziei Judecătoriei Braşov, învăţătoarea Eugenia Dobrescu a fost condamnată la opt luni închisoare, însă magistraţii au decis amânarea aplicării pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani.

De asemenea, învăţătoarea a fost obligată să plătească în total 7.600 de lei şi 425 euro daune materiale şi morale către patru familii ale elevilor care s-au constituit părţi civile în dosar, plus aproape 10.000 lei cheltuieli judiciare.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

În februarie 2017, mama unei eleve a publicat în presa locală o înregistrare în care învăţătoarea Eugenia Dobrescu îi jignea pe elevii de clasa a II-a în timpul orelor, numindu-i "gunoaie" şi "tâmpiţi".

Ulterior, mai mulţi părinţi au reclamat faptul că copiii lor au comportamente ciudate şi sunt agresivi acasă.

După apariţia înregistrării pe site-ul ziarului "Bună ziua Braşov", Avocatul Poporului a deschis o anchetă în acest caz.

Comentarii