Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Întrevedere Ana Birchall - delegaţia AMRO

Viceprim-ministrul interimar pentru implementarea parteneriatelor strategice, Ana Birchall, ministru al Justiţiei, a avut miercuri o întrevedere cu o delegaţie a Consiliului de Afaceri Româno-American (AMRO), condusă de preşedintele acestuia, Eric Stewart.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 26.06.2019 - 19:41

În cadrul întrevederii, vicepremierul a transmis angajamentul prim-ministrului Viorica Dăncilă şi al Guvernului României de consolidare a Parteneriatului strategic cu SUA, cu accent pe dezvoltarea componentei economice şi a evidenţiat, în acest sens, măsurile luate de Executivul român pentru crearea unui mediu economic atractiv pentru investiţii străine, se arată într-un comunicat al Guvernului transmis AGERPRES.

Ana Birchall a declarat, în cadrul discuţiilor, că avantajele competiţionale ale României în plan regional şi european pot stimula o prezenţă crescută investiţională americană în ţara noastră, precum şi în proiecte regionale.

"De aceea, ne dorim să oferim toate condiţiile şi să încurajăm companiile americane să îşi crească prezenţa în România, având în vedere şi interesul ţării noastre pentru dezvoltarea sectoarelor strategice precum energie şi infrastructură", a declarat Birchall, potrivit comunicatului.

Ea a apreciat tendinţa de creştere în ultimii ani a volumului anual al schimburilor comerciale bilaterale, statisticile SUA arătând o creştere de 17,4% în 2018 faţă de 2017, şi a exprimat convingerea că domeniile în care România are potenţial şi expertiză considerabile - precum energia, tehnologia informaţiei, cercetarea şi inovarea, infrastructura, agricultura, agroturismul şi industria cinematografică - pot fi zone predilecte pentru afaceri şi investiţii noi.

"România contribuie semnificativ la identificarea celor mai bune opţiuni de cooperare comercială UE-SUA, pentru ţara noastră fiind o prioritate consolidarea unei relaţii transatlantice robuste, bazată pe o cooperare economică solidă şi diversificată între companiile şi investitorii de pe cele două maluri ale Atlanticului", a menţionat ea.

În marja întâlnirii, oficialul român a avut întrevederi cu reprezentanţii companiei Exxon, precum şi cu asistentul pentru energie nucleară al secretarului Energiei al SUA, Edward McGinnis, în care au fost discutate aspecte referitoare la consolidarea şi aprofundarea dimensiunii de securitate energetică a Parteneriatului strategic România - SUA.

Ana Birchall a subliniat importanţa menţinerii unei legături transatlantice puternice şi a apreciat evoluţiile pozitive care au avut loc în ultima perioadă, concretizate inclusiv prin participarea numeroasă a reprezentanţilor companiilor americane la forumurile de afaceri subsumate unor formate, precum Consiliul Energie UE-SUA şi Iniţiativa celor Trei Mări, care generează oportunităţi semnificative de cooperare cu companii europene, se mai arată în comunicat.

Comentarii

loading...