Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Interviul pentru șefia DNA are loc joi, de la ora 9:00

Cei patru candidaţi înscrişi pentru funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie susţin joi, începând cu ora 9,00, interviul la sediul Ministerului Justiţiei.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 26.07.2018 - 10:56

Cristian Lazăr, înainte de interviu: Ceilalți candidați „la fel de calificați”

Adjunctul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Cristian Lazăr, le-a spus jurnaliştilor, la intrarea la interviul de la Ministerul Justiţiei, că nu doreşte să facă niciun fel de comentarii, informează news.ro.

Totuşi, întrebat cum îi vede pe contracandidaţii săi, el a răspuns: „Îi văd la fel de calificaţi precum mă văd pe mine”. De asemenea, întrebat dacă îl recomandă experienţa sau programul managerial, Lazăr a spus că amândouă.

 

Florentina Mirică, înainte de interviu: Sper să nu conteze că sunt apropiată de Codruţa Kovesi

Florentina Mirică a declarat, înainte să susţină interviul pentru funcţia de şef al DNA în faţa lui Tudorel Toader, că e pregătită şi că faptul că este apropiată de Codruţa Kovesi nu ar trebui să conteze la concurs, pentru că nu este un argument legal. Mirică mai spune că are încredere în ministru.

„Sunt pregătită. Sper că experienţa şi proiectul managerial, care să fie de succes pentru această instituţie, care trebuie să-şi îndeplinească în continuare atribuţiile legale. Ştim cu toţii că fenomenul corupţiei nu s-a diminuat, el este unul generalizat, de la mica corupţie, acea ciocolată dată la ghişeu, înscrierea copiilor la grădiniţă, până la vestitul procent de 10% din valoarea contractelor. Acesta este motivul pentru care DNA trebuie să-şi exercite atribuţiile legale. (...) Aş vrea să lămuresc o informaţie, şi anume că aş fi avut o acţine disciplinară referitoare la deconspirarea unui martor, este greşit. Nu este adevprat. Acţiunea a privit o dispută juridică, ce a fost tranşată de CCR şi anume că dreptul la apărare este prioritar faţă de protecţia informaţiilor clasificate”, a declarat procurorul Florentina Mirică, înainte de a intra în sediul Ministerului Justiţiei,

Întrebată dacă ar trebui să conteze la interviu faptul că este apropiată de fosta şefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi, procurorul Mirică a spus: „În mod evident, nu este un argument legal şi sper să nu conteze. (...) Întotdeauna am avut încredere în ministrul Justiţiei”.

De asemenea, aceasta a mai subliniat că acest interviu „este un început bun acest interviu” în ceea ce priveşte transparenţa acestui interviu.

La sediul Ministerului Justiţiei s-a mai prezentat şi adjunctul DNA, Marius Iacob, care nu a făcut nicio declaraţie.

 
Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a spus, joi dimineaţă, că cei patru candidaţi pentru postul de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) sunt aşteptaţi la interviu începând cu ora 9.00, el afirmând, din nou, că este posibilă şi varianta ca niciunul dintre procurori să nu fie propus pentru ocuparea acestei funcţii.

Tudorel Toader a spus, joi dimineaţă, la sediul Ministerului Justiţiei, că în urmă cu o zi a studiat programele manageriale ale tuturor, iar astăzi, de la ora 9.00, îi aşteaptă la interviu.

„I-am invitat să se prezinte la interviu într-o anumită ordine, neputând fi alta decât alfabetică. Ieri le-am studiat programele manageriale şi îi aşteptăm la interviu la orele 9.00. Este posibil ca unul dintre candidaţi să fie desemnat pentru numirea ca procuror-şef, după cum este posibil ca niciunul sa nu fie desemnat", a afirmat ministrul Justiţiei, citat de news.ro.

Cei patru candidaţi înscrişi în cursa pentru şefia Direcţiei Naţionale Anticorupţie sunt Florentina Mirică - procuror-şef serviciu la Secţia de combatere a corupţiei din cadrul DNA, Cristian Lazăr - procuror şef adjunct la Secţia urmărire penală din cadrul Parchetului General, Marius Iacob - procuror şef adjunct al DNA şi Elena Grecu - procuror şef serviciu în structura centrală a DNA.

Funcţia de procuror şef al DNA a devenit vacantă după ce Laura Codruţa Kovesi a fost revocată din această calitate printr-un decret emis pe 9 iulie de preşedintele Klaus Iohannis, care a pus în aplicare o decizie a Curţii Constituţionale.

 

Comentarii

loading...