Intervenţie a salvamontiştilor din Argeş şi Sibiu pentru salvarea unui turist

Salvamontişti din Argeş şi Sibiu intervin, marţi după-amiază, pentru salvarea unui turist care a căzut pe zăpadă, în zona Fundul Caprei din Munţii Făgăraş, el având un traumatism la un picior.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 02.07.2019 - 15:00

Astfel, a fost solicitat elicopterul SMURD Târgu Mureş pentru ca rănitul să fie evacuat cu troliul.

O echipa mixtă de la Salvamont Sibiu şi Salvamont Arges intervine pentru salvarea unui turist care s-a accidentat după ce a căzut pe o limbă de zăpadă.

Turistul are un traumatism la un picior.

Elicopterul SMURD Mureş a fost solicitat să acorde sprijin echipei terestre şi să evacueze victima cu troliul.

Coordonarea intervenţiei este asigurată de Salvamont Argeş.

Accidentul s-a produs în zona Fundul Caprei din Făgăraş, la circa 200 de metri de locul unde la sfârşitul săptămânii trecute a avut loc un alt accident. Atunci, o turistă a căzut pe zăpadă şi s-a lovit la cap, pierzându-şi starea de conştienţă.

"Avertizăm turiştii că traseul de creastă al Făgăraşului este încă închis, pentru că sunt încă porţiuni întinse, acoperite cu zăpadă, exact în pasajele mai dificile. Este a şasea alunecare pe zăpadă în creastă din această lună, toate soldate cu accidente serioase. În cazul în care vremea nu permite o intervenţie aero, intervenţia se face exclusiv terestru, ceea ce înseamnă timpi îndelungaţi de ajungere şi de evacuare a victimei", au transmis reprezentanţii Salvamont Argeş, pe Facebook.

Comentarii