Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Externe. Crime transfrontaliere

Interpolul se implică: Mafia italiană, în strânsă legătură cu crima organizată din România

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 07.08.2019 - 09:28

„Câte camere Moș Dincă“ avem în România și câte „neamuri ale lui Moș Dincă“ avem în structuri?

Într-un interviu pentru Digi 24, Paolo Sartori, fostul șef al Interpol, spune că, pentru a afla dacă suspectul este sau nu implicat în trafic, anchetatorii trebuie să vadă ce legături are, ce a făcut până atunci, în ce mediu a trăit: „Fata a sunat la 112 – imediat toate structurile acționează și fără oprire încearcă să afle ce s-a întâmplat“.

Între timp, presa din România ce vede la anchetatorii români? Vede cum aceștia îl plimbă pe Dincă, alias „Lucian Gabriel Popescu“ sau invers... în aer liber, îl lasă să se confeseze la „prieteni polițiști“ și nu fac nicio verificare fără prezența lui fizică – dacă s-a simțit rău într-o zi, au amânat, deși orice probă se alterează de la minut la minut, de la o zi la alta.

 

Autoritățile s-au scuzat că „presa e de vină“ pentru că nu pot face reconstituiri.

Astfel, „martorul“ sau „criminalul“ Dincă își petrece zilele în pădure, prin casă, prin oraș, prin birouri, o viață de arestat preventiv și de pericol pentru societate în „stare de libertate“; în curând se va constata că este în vârstă (66 de ani), se adaptează greu condițiilor de detenție și trebuie eliberat condiționat.

Cu toate că tot presa a relatat toate cazurile foștilor „judecători corupți“, „politicieni corupți“ sau „oameni de afaceri autohtoni corupți“ care aveau camere și microfoane în baie, autoritățile eliberând pe bandă rulantă mandate de supraveghere cu tot „tacâmul“, de la intrat în casă până la gen „obsedați sexual“ care montau inclusiv în baie sau în dormitor camere – ex.: Ana Maria Pătru și Toni Greblă – mărturiile acestora din presă.

 

Acum, autoritățile se împiedică de un „Moș Dincă“ să monteze chestii, sau să extragă „informații“ din casa unui presupus criminal.

Se pare că o „cameră a ororilor“ nu este pericol pentru societate și nici nu trebuie imediat percheziționată.

Martorii nu par să fie audiați, inginerul de cadastru Lucian Gabriel Popescu – al cărui nume l-a rostit vehement Alexandra ca aparținând „violatorului ei“ și a cărui carte de vizită a fost găsită de Alexandra – nu este de găsit la adresa de pe cartea de vizită. Două echipe de jurnaliști s-au deplasat la fața locului în acest sens, luând declarații din vecini, el nefiind acolo. Acest inginer, cel mai probabil, a mers la casa lui Dincă, altfel cum ar fi putut face măsurătorile? Și de ce el? Cum a ajuns Dincă tocmai la el?

 

Paolo Sartori, fost șef al Interpol, ne spune: „Un traficant de persoane nu are intenția să omoare. E interesat de profit“

„Important e ca sistemul să fie sănătos. Când sistemul de poliție, de parchet, dacă află că anumite persoane din sistem sunt implicate în corupție, important e să intervină“, spune Paolo Sartori. Tot el adaugă, în general, că nu e normal ca cercetările la fața locului să fie întrerupte, mai ales în condițiile în care anchetatorii nu au dovezi nici că Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu, cele două fete dispărute, au fost ucise, nici că ar mai fi în viață.

Fostul responsabil Interpol a spus că există legături între crima organizată din Italia și cea din România.

Comentarii