Zarqawi.com

Liderul retelei Al Qaeda din Irak, Abu Mussab Al-Zarqawi, propovaduieste reintoarcerea la radacinile islamului, dar foloseste pentru aceasta cele mai moderne tehnologii, comenteaza AFP. Jihadul trebuie sa fie dus prin orice mijloace, iar ...

Share

Dana Hadareanu 0 comentarii

03.06.2005 - 00:00
Liderul retelei Al Qaeda din Irak, Abu Mussab Al-Zarqawi, propovaduieste reintoarcerea la radacinile islamului, dar foloseste pentru aceasta cele mai moderne tehnologii, comenteaza AFP. Jihadul trebuie sa fie dus prin orice mijloace, iar Internetul este unul dintre ele. Jerrold Post, profesor de psihiatrie la Universitatea "George Washington" si consilier al CIA, a citat pentru AFP unul dintre indemnurile difuzate pe un site al retelei Al Qaeda: "Datorita progreselor tehnologice, este usor sa se difuzeze informatii pe Internet. Le cerem tuturor musulmanilor profesionisti in informatica sa raspandeasca informatiile asupra jihadului (razboiul sfant al islamistilor). Daca nu faceti acest lucru, veti raspunde in fata lui Allah in ziua Judecatii de Apoi".
Rita Katz, care conduce institutul SITE din Washington, specializat in supravegherea si traducerea site-urilor islamiste, a declarat ca, zilnic, sunt difuzate "intre patru si zece mesaje emise de Al Qaeda din Irak. Fara indoiala, exista o echipa intreaga de profesionisti" in jurul lui Zarqawi. Este posibil chiar sa i se adreseze mesaje liderului retelei Al Qaeda din Irak, mesaje la care acesta raspunde!
Zarqawi, care nu intelege engleza, are nevoie de cineva care sa monitorizeze presa americana. De asemenea, are nevoie de profesionisti pentru a schimba tot timpul serverele, conditie pentru a nu putea fi localizat. "Seful Departamentului de informatii" al retelei Al Qaeda din Irak semneaza Abu Maisara al-Iraqi, care sustine ca doar comunicatele purtand numele sau sunt autentice. El conduce echipa care a creat "domeniul" "Zarqawi.com".

Citește totul despre:

Comentarii