Washington Post: Donald Trump, investigat pentru o posibilă obstrucţionare a Justiţiei. Ancheta vizează implicarea Rusiei în alegerile prezidențiale. Reacția președintelui SUA: Este o poveste falsă

O comisie condusă de consilierul special Robert Mueller l-ar ancheta pe președintele american Donald Trump, pentru o posibilă obstrucționare a Justiției, în dosarul privind implicarea Rusiei în alegerile prezidențiale, au declarat surse oficiale.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 15.06.2017 - 15:47

UPDATE 15.45: Președintele american Donald Trump a respins vehement, joi, acuzațiile aduse în acheta care l-ar viza direct.

„Au fabricat o asociere falsă cu povestea despre Rusia, au găsit zero dovezi, astfel că acum merg pe obstrucţionarea justiţiei cu o poveste falsă. Drăguţ", a scris Donald Trump, joi, pe Twitter.


O comisie condusă de consilierul special Robert Mueller l-ar ancheta pe președintele american Donald Trump, pentru o posibilă obstrucționare a Justiției, în dosarul privind implicarea Rusiei în alegerile prezidențiale, au declarat surse oficiale, pentru Washington Post.

În prezent, procurorul independent Robert Mueller, fost șef al FBI, interoghează înalți responsabili ai comunității de informații, pentru a stabili dacă președintele american a încercat să frâneze sau să blocheze ancheta care se interesa până acum de această ingerință, precum și de o posibilă înțelegere între apropiați ai lui Donald Trump și Rusia, potrivit cotidianului care citează surse anonime, informează sursa citată.

Astfel, Washington Post subliniază că extinderea anchetei reprezintă o „cotitură majoră”. Anchetatorii sunt în căutarea unor potențiale delicte financiare la colaboratorii miliardarului republican.

„Scurgerea de informații de la FBI privindu-l pe președinte este scandaloasă, nescuzabilă și ilegală", a reacționat avocatul lui Donald Trump, Marc Kasowitz, fără a se pronunța asupra fondului.

Procurorul Mueller ar fi solicitat întrevederi cu cinci oficiali ai serviciilor de informații, dintre care trei au acceptat să fie audiați. Aceștia sunt Daniel Coats, directorul Comunității Nationale de Informații a SUA, Mike Rogers, directorul Agenției de spionaj NSA, precum și fostul său adjunct, Richard Ledgett. Audierile respective ar putea să aibă loc în cursul acestei săptămâni, potrivit ziarului, citat de Agerpres.

Donald Trump, a cărui președinție este afectată de la început de acest dosar, și-a exprimat satisfacția săptămâna trecută pentru declarațiile lui James Comey, fostul șef al FBI pe care l-a destituit la începutul lunii mai. Acesta a afirmat în cursul unei audieri foarte tensionate că președintele american nu constituia obiectul unei anchete a poliției federale în cadrul dosarului rusesc la vremea în care el era în funcție. Potrivit surselor cotidianului, „ancheta asupra președintelui pentru obstrucționarea justiției a început la câteva zile după ce Comey a fost destituit în 9 mai". Robert Mueller fusese numit procuror special pentru a garanta independența anchetei săptămâna următoare în 17 mai.

Procurorul Mueller s-a interesa în special despre un eveniment survenit în 22 martie, când Daniel Coats a declarat asociaților săi că Donald Trump, care neagă orice ingerință, i-a cerut să intervină pe lângă James Comey pentru ca acesta să înceteze să ia drept țintă pe fostul său consilier Michael Flynn, personaj central al acestui dosar.

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...