Vladimir Putin: Experienţele de luptă din timpul operaţiunii din Siria solicită o abordare mai precisă privind reînarmarea trupelor

Președintele rus Vladimir Putin susține că, în contextul conflictului sirian și a necesității de a proteja teritoriul ţării în vest, sud-vest şi în regiunea Arctică, este necesară modernizarea armatei ruse.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

16.05.2017 - 21:57

Președintele rus Vladimir Putin susține că, în contextul conflictului sirian și a necesității de a proteja teritoriul ţării în vest, sud-vest şi în regiunea Arctică, este necesară modernizarea armatei ruse, potrivit agenției Sputnik, citată de Mediafax.

„Trebuie să remarcăm că experienţele de luptă din timpul operaţiunii din Siria, precum şi nevoia de a îmbunătăţi apărarea în teritoriile arctice şi la graniţele Rusiei din vest şi sud-vest, solicită o abordare mai precisă privind reînarmarea trupelor. Vreau să amintesc faptul că este planificată îmbunătăţirea armamentului şi hardware-ului cu 62%", a spus Vladimir Putin, după o întrevedere cu ministrul rus al Apărării şi cu reprezentanţi ai companiilor de tehnică militară.

Liderul de la Kremlin a precizat că 5.600 de tipuri noi de arme au fost livrate armatei ruse în 2016. În plus, aproximativ 3.000 de modele de echipament militar şi specializat au fost reparate sau modernizate.

Rusia a anunţat în 2010 implementarea unui program de reînarmare la scară largă, iar scopul final este îmbunătăţirea cu 70% a armamentului militar până în 2020

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...