Cod Roșu de caniculă și violente incendii de vegetație în centrul Portugaliei. Bilanțul victimelor a urcat la 57 de morți și 59 de răniți

Cel puţin 25 de oameni au murit în violentele incendii de vegetaţie care au izbucnit în centrul Portugaliei, au anunţat autorităţile

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 18.06.2017 - 18:26

UPDATE 18,15: Ministerul român al Afacerilor Externe avertizează cetățenii români care călătoresc în Portugalia privind codul roșu de caniculă aflat în vigoare pentru centrul acestei țări precum și privind codul portocaliu din restul Portugaliei.

MAE recomandă ocolirea zonelor cu incendii de vegetație din regiunea Leiria.

"Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Republicii Portugheze că Institutul portughez al Mării și al Atmosferei (IPMA) a emis o avertizare meteorologică de caniculă — nivel cod roșu pentru centrul Portugaliei (Lisabona, Santarém, Setúbal și Bragança) și cod portocaliu pentru restul țării. Avertizarea este valabilă pentru data de 18 iunie 2017, în intervalul orar 05,22 — 20,59. IPMA a anunțat că valul de căldură și disconfort termic va continua până luni, 19 iunie", precizează un comunicat transmis duminică seară de MAE.


Cel puţin 25 de oameni au murit în violentele incendii de vegetaţie care au izbucnit în centrul Portugaliei, au anunţat autorităţile.

Cei mai mulți au murit în timp ce încercau să fugă cu maşinile din zona Pedrogao Grande, aflată la 50 de kilometri sud-est de Coimbra, potrivit Guvernului. Aproximativ 20 de oameni, inclusiv pompieri, ar fi răniţi.

UPDATE 57 de morți și 59 de răniți

Autorităţile portugheze au anunţat că 57 de oameni au murit şi alţi 59 au fost răniţi în incendiul de vegetaţie care afectează de sâmbătă centrul ţării. Bilanţul anterior era de 43 de morţi. Aproximativ 600 de pompieri de luptă cu flăcările, iar mai multe localităţi au fost evacuate. De asemenea, mai multe şosele au fost închise din motive de securitate.

UPDATE Bilanțul incendiului a crescut la 43 de morți

Bilanţul incendiului de vegetaţie din centrul Portugaliei, din regiunea Leiria, a crescut la 43 de morţi şi 15 răniţi, a anunţat Guvernul, care a precizat că cele mai multe victimel au fost cuprinse de flăcări în maşinile lor. “Din păcate, este, fără îndoială, cea mai mare tragedie pe care am cunoscut-o în ultimii ani, pe frontul incendiilor de pădure”, a spus premierul portughez Antonio Costa, care s-a deplasat la sediul Protecţiei Civile din apropiere de Lisabona. “Numărul victimelor ar putea creşte în continuare. Prioritatea este salvarea persoanelor care ar putea fi încă în pericol”, a adăugat premierul.

„Din păcate pare să fie cea mai mare tragedie pe care am văzut-o în ultimii ani, în ceea ce priveşte incendiile de pădure”, a spus premierul Portugaliei, Antonio Costa. Secretarul de stat în Ministerul de Interne Jorge Gomes anunţase anterior că trei oameni au murit în urma inhalării de fum şi alţi 16 au decedat în maşini, pe drumul care leagă Figueiro dos Vinhos de Castanheira de Pera.

Flăcările s-au extins „cu mare violenţă” pe patru fronturi, potrivit lui Gomes. Spania a trimis două avioane de pompieri pentru a ajuta în lupta cu flăcările. Nu se ştie deocamdată ce a provocat incendiul, care a mistuit şi mai multe case din regiune.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...