12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialViktor Orban a fost reales în unanimitate președinte al partidului Fidesz

Viktor Orban a fost reales în unanimitate președinte al partidului Fidesz

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a fost reales duminică, la Congresul Fidesz, președinte al acestui partid, el primind un vot unanim din partea celor 1.358 de delegați, informează agenția MTI citată de Agerpres.

Al 27-lea Congres al Fidesz s-a desfășurat în perspectiva alegerilor legislative din primăvara anului viitor, la care acest partid conservator este considerat favorit. 'Caracterul particular al Fidesz este că niciodată nu se mulțumește doar cu câștigarea unor alegeri; noi dorim mult mai mult (…). Dorim să vedem cum poate întreaga națiune, cum pot toți ungurii, să câștige în urma acestor alegeri', a spus Orban.

El a enunțat în intervenția sa cele trei priorități pe care și le-a stabilit, respectiv consolidarea rezultatelor din ultimii șapte ani, consolidarea fundației ideologice și spirituale a partidului și apărarea viitorului Ungariei în actualul context european.

Referindu-se la acest ultim aspect, președintele Consiliului Național al Fidesz și totodată președinte al parlamentului de la Budapesta, Laszlo Kover, a susținut că trebuie 'apărate cultura, credința, limba, identitatea, suveranitatea Ungariei' în fața unor politici promovate de la Bruxelles și de unele state vest-europene, cum ar fi cea privind migrația.

Din acest motiv, Laszlo Kover a apreciat că scrutinul de anul viitor va avea o 'semnificație europeană'. În opinia sa, astăzi Europa este 'scena unei bătălii pentru dominație globală, dusă cu arme politice, economice și ideologice, în care Ungaria a rămas una dintre ultimele redute ale normalității'.

La rândul său, ministrul ungar de externe Peter Szijjarto a afirmat că Ungaria are o politica externă independentă, care dă prioritate protejării intereselor naționale și a valorilor creștine, el calificând drept 'alarmant' faptul că statele vest-europene au adoptat o serie de hotărâri care încurajează valul migrator din afara Europei.

Referindu-se la dezbaterea despre viitorul Uniunii Europene, Szijjarto a spus că 'aceia care vor să creeze Statele Unite ale Europei doresc dispariția Europei și a statelor națiune'. El a apreciat de asemenea că singurele răspunsuri eficiente în fața crizelor europene au fost date în ultimii ani mai mult de statele naționale decât de Bruxelles.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...
Ultima oră
Pe aceeași temă