13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialViktor Orban, reacție dură la adresa islamului. Ce a spus premierul Ungariei

Viktor Orban, reacție dură la adresa islamului. Ce a spus premierul Ungariei

Viktor Orban, premierul Ungariei, și-a apărat poziția radicală în ce privește refugiații spunând că islamul nu a făcut niciodată parte din Europa. Orban a spus că “limbajul elitei europene este ideologic şi dogmatic”.

“Islamul nu a făcut niciodată parte din Europa, a venit la noi”, a spus Orban într-un interviu pentru săptămânalul german Focus, citat de Mediafax.

Acesta a recunosut că imigranţii de origine turcă din Germania, care au ajuns cu zecile de mii în anii 1960 pentru a munci acolo, “aparţin acum istoriei germane şi prin urmare, şi istoriei Europei”.

Citește și Ungaria își va închide frontiera cu Croaţia

“Însă la nivel spiritual, islamul nu a făcut niciodată parte din Europa. Este legea unei alte lumi”, a spus Orban.

El a criticat de asemenea Franţa şi Germania pentru refuzul lor de a accepta “orice îndoieli” cu privire la o societate multiculturală.

“Noi în Ungaria decidem ce vrem sau ce nu vrem. Nu vrem asta”, a spus el.

Aproximativ 600.000 de persoane au ajuns în Europa până acum în acest an, multe dintre ele îndreptându-se spre Germania şi Suedia.

Orban a subliniat că majoritatea solicitanţilor de azil care au ajuns în Europa sunt de fapt imigranţi economici. “Nu toată lumea are dreptul la o viaţă în Germania sau în Ungaria. Acesta este doar pentru cei care au muncit pentru el”, a spus el.

Ungaria îşi va închide frontiera cu Croaţia începând de sâmbătă de la ora 0.00 (1.00, ora României), a anunţat Peter Szijjarto, ministrul ungar de Externe, citat de agenţia de presă MTI. Decizia a fost anunţată după o întâlnire a cabinetului de securitate naţională care a avut loc vineri, fiind convocată de premierul ungar, Victor Orban, în cursul aceleaşi zile.

Ridicarea gardurilor la frontiere de către Ungaria, precum şi tratamemtul aplicat de aceasta asupra imigranţilor – inclusiv confruntările din data de 16 septembrie între poliţie şi aceştia – au fost criticate aspru, inclusiv de către secretarul general al ONU, Ban Ki-moon.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă