Viitorul preşedinte al SUA va fi Hillary Clinton. Moody's Analytics prezice că ea va câştiga scrutinul din 8 noiembrie, iar la ultimele opt alegeri nu s-a înşelat

Alegerile prezidențiale din SUA, de la 8 noiembrie, vor fi câștigate de candidata democrată Hillary Clinton, potrivit unui model al Moody's Analytics care a prezis corect rezultatele ultimelor opt alegeri, relatează Reuters, preluată de Agerpres.

Share

Mara Ivanov 0 comentarii

Actualizat: 02.11.2016 - 09:11

Alegerile prezidențiale din SUA, de la 8 noiembrie, vor fi câștigate de candidata democrată Hillary Clinton, potrivit unui model al Moody's Analytics care a prezis corect rezultatele ultimelor opt alegeri, relatează Reuters, preluată de Agerpres.

Modelul utilizează o combinație de situații economice la nivel de stat cu istorie politică și nu a dat greș din 1980, când republicanul Ronald Reagan l-a învins pe democratul Jimmy Carter.

În cursa actuală, Clinton este favorită datorită prețului redus al benzinei și procentului ridicat de apreciere în rândul electoratului a președintelui în exercițiu, Barack Obama. Acesta nu a mai avut cote atât de ridicate de aprobare din primul său an la Casa Albă, 2009.

Rezultatul anunțat marți reprezintă ultima actualizare a modelului: Clinton va obține 332 de voturi în colegiul electoral, iar republicanul Donald Trump 206. Dacă se va dovedi corect, va fi pentru prima oară de la alegerea președintelui George Bush senior, în 1988, când unul din cele două mari partide din SUA câștigă alegerile prezidențiale de trei ori consecutiv.

 

Citește totul despre:

Comentarii