Viitorul președinte al Franței, Emmanuel Macron, promite "o nouă pagină în istorie": "Voi apăra Franța, voi apăra Europa"

Președintele ales al Franței, Emmanuel Macron, a fost aclamat duminică seara de mii de susținători adunați pe esplanada muzeului Luvru, după ce sondajele de la ieșirea de la urne au arătat o victorie detașată, cu peste 65% din voturi, în fața candidatei de dreapta Marine Le Pen.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 07.05.2017 - 23:08

Președintele ales al Franței, Emmanuel Macron, a fost aclamat duminică seara de mii de susținători adunați pe esplanada muzeului Luvru, după ce sondajele de la ieșirea de la urne au arătat o victorie detașată, cu peste 65% din voturi, în fața candidatei de dreapta Marine Le Pen, relatează AFP citată de Agerpres.

Macron a fost ministru al Economiei și va deveni cel mai tânăr președinte al Franței, la numai 38 de ani împliniți. El a declarat că "O nouă pagină a lungii noastre istorii se deschide în această seară. Vreau să fie cea a speranței și a încrederii regăsite".

"Îmi exprim recunoștința că mi-ați acordat încrederea. Este o mare onoare și o mare responsabilitate. Recunoștința mea merge către toți cei care m-ati ales și m-ați sprijinit. Mă adresez tuturor cetățenilor, indiferent cum ați votat", a spus Macron.

"Vreau să adresez un salut adversarilor mei politici, doamnei Marine Le Pen. Suntem o națiune divizată, ceea ce i-a făcut pe mulți să voteze cu extremele și îi respect", a recunoscut viitorul președinte al Franței.

"Voi apăra Franța, interesele sale vitale, imaginea sa, mesajul său. Voi apăra Europa", a subliniat Macron.

Președintele în exercițiu, socialistul Francois Hollande, l-a felicitat pe succesorul său de centru. "L-am sunat în seara aceasta pe Emmanuel Macron pentru a-l felicita călduros pentru alegerea sa la președinția Republicii", a declarat șeful statului, potrivit unui comunicat al administrației prezidențiale.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...