Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

VIDEO Viviane Reding, în continuare îngrijorată de situaţia din România

Tonul reproşurilor dinspre Bruxelles s-a mai atenuat, după revenirea la Cotroceni a lui Traian Băsescu. Viviane Reding, comisar pentru Justitie, unul dintre cei mai virulenţi critici ai politicii româneşti, consideră că ...

Share

Rl online 0 comentarii

30.08.2012 - 09:32

Tonul reproşurilor dinspre Bruxelles s-a mai atenuat, după revenirea la Cotroceni a lui Traian Băsescu. Viviane Reding, comisar pentru Justitie, unul dintre cei mai virulenţi critici ai politicii româneşti, consideră că România a evitat în ultima clipă atingerea unei situaţii extreme, potrivit Digi24.ro.

Într-un interviu acordat postului Euronews, aceasta a subliniat că doar intervenţia Uniunii Europene a oprit, cităm, abaterile Guvernului de la Bucureşti.

Vicepreşedintele Comisiei Europene nu a ratat ocazia de a-şi exprima din nou îngrijorările cu privire la situaţia de pe scena politică din România.

„Sunt foarte preocupată şi la fel şi întreaga Comisie şi Consiliul Europei. Şi aţi văzut nişte reacţii care au fost foarte clare. Democraţia este un bun care trebuie apărat. Avem nevoie de instanţe independente. Nu putem desfiinţa curţi constituţionale. Şi trebuie să respectam ceea ce spun aceste curţi", a spus Viviane Reding.

Întrebată ce poate face Uniunea Europenă pentru a-l obliga pe Victor Ponta să îşi respecte promisiunile, comisarul pentru justiţie considera ca intervenţia UE a fost determinantă.

„Faptul că Curtea Constitiţională a putut să emită o decizie şi aceasta a fost respectată, de exemplu. Cred că am blocat devierile de la democraţie. În acest moment, lucrurile nu sunt perfecte, dar cel puţin nu au deviat într-o anumită extremă", a spus Reding.

În ciuda criticilor pe care le-a făcut la adresa situaţiei politice din România ultimelor luni, comisarul european nu crede că Uniunea Europeană a greşit când a acceptat aderarea României.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...