VIDEO Uraganul Irma, cel mai intens ciclon tropical din istorie

Uraganul Irma, de categorie maximă 5 și cu o durată de peste 33 de ore, este ciclonul cel mai intens și mai longeviv înregistrat în lume de serviciile meteorologice.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

07.09.2017 - 22:01

 Uraganul Irma, de categorie maximă 5 și cu o durată de peste 33 de ore, este ciclonul cel mai intens și mai longeviv înregistrat în lume de serviciile meteorologice, potrivit Météo France, citat de AFP, informează Agerpres.

„O asemenea intensitate și o astfel de longevitate nu s-au mai văzut de la începutul erei înregistrărilor prin satelit", în urmă cu 50 de ani, a declarat, pentru AFP, Etienne Kapikian, expertă în prognoze la Météo France. 

Ochiul uraganului este așteptat să treacă în cursul zilei de joi prin dreptul coastei de nord a Republicii Dominicane și Haiti, urmând ca până joi seara să lovească Insulele Turks și Caicos și sud-estul Bahamas.

Conform Centrului Național al Uraganelor (NHC) din Statele Unite, Irma este cel mai puternic uragan înregistrat vreodată în Oceanul Atlantic și una dintre cele cele mai violente cinci furtuni care lovesc bazinul Atlantic în ultimii 82 de ani.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...