7.2 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialVIDEO+FOTO. Zece persoane au fost ucise într-un atac terorist asupra unui castel...

VIDEO+FOTO. Zece persoane au fost ucise într-un atac terorist asupra unui castel din Iordania. Printre victime se află şi o turistă canadiană

Zece persoane au fost ucise în Iordania, de terorişti care au deschis focul, duminică, asupra poliţiştilor şi a turiştilor la Karak, în Iordania. O turistă canadiană s-a aflat printre victime, alături de şapte poliţişti şi doi civili iordanieni, iar alţi peste 20 de oameni au fost duşi la spital, relatează The Daily Mail.

Un grup de bărbaţi înarmaţi au intrat în castelul medieval din localitatea Karak şi au luat ostatici mai mulţi turişti.

Poliţia a înconjurat castelul, apoi a pătruns în fortăreaţă şi a salvat ostaticii, dar zece persoane şi-au pierdut viaţa în schimbul de focuri.

Potrivit unui comunicat al poliției locale, patru atacatori au fost omorâți după ce au fost urmăriți mai multe ore. Potrivit serviciilor de securitate, în atac au fost implicați cinci sau șase bărbați înarmați, dar premierul Hani Mulqi vorbește de ”zece oameni înarmați”.

Acest oraș cunoscut pentru castelul său cruciat (secolul al XII-lea), unul din cele mai mari din regiune, este situat la circa 120 de kilometri sud de Amman.

Potrivit unui comunicat al poliției, unii dintre “indivizii certați cu legea care au comis (duminică) crime îngrozitoare” au fost uciși, iar forțele de ordine caută în interiorul citadalei pentru a-i prinde pe ceilalți atacatori.

Această fortăreață este descrisă de Oficiul de turism din Iordania ca un “labirint de camere boltite și coridoare nesfârșite”.

Potrivit Siguranței generale, primul din aceste atacuri — care nu au fost revendicate deocamdată — a avut loc când o patrulă de poliție s-a deplasat la un casă din Karak unde fusese semnalat un incendiu.

“La fața locului, indivizi înarmați neidentificați care se aflau în interiorul casei au deschis focul asupra patrulei, rănind un polițist, apoi au fugit la bordul unei mașini”, potrivit comunicatului Siguranței generale citat de agenția oficială Petra. 

“La scurt timp, indivizi înarmați au deschis focul asupra altei patrule, fără să se înregistreze victime”, potrivit documentului.

În același moment, indivizi înarmați refugiați în citadelă au tras în direcția comisariatului de poliție din Karak, “rănind mai mulți polițiști și trecători” care au fost internați în spital, a adăugat comunicatul.

“Forțele de securitate au încercuit castelul și împrejurimile acestuia și au pornit în căutarea indivizilor înarmați”, potrivit textului.

O sursă din cadrul forțelor de securitate a afirmat că mai multe persoane au fost prinse în capcană într-unul din primele etaje ale fortăreței când indivizii înarmați s-au refugiat acolo, dar a dezmințit informațiile de presă potrivit cărora acestea ar fi fost luate ostatice.

“Le-a fost teamă să plece când au început schimburile de focuri între indivizii înarmați și forțele de securitate”, a subliniat sursa. 

Siguranța generală a informat despre implicarea în atacuri a “cinci sau șase bărbați înarmați”, dar premierul Hani Mulqi a afirmat că “forțele speciale și polițiștii au încercuit zece indivizi înarmați refugiați în citadela de la Karak”.

Iordania a mai fost vizată de atacuri teroriste în trecut.

Ea este membră a coaliției internaționale antijihadiste care, din 2014, bombardează gruparea Stat Islamic (SI) în Siria și Irak. Regatul a participat la lovituri aeriene împotriva jihadiștilor și găzduiește pe teritoriul său trupe ale coaliției.

 

 

 

 

Cele mai citite

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă