15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO+FOTO. Un star YouTube acuză de rasism compania aeriană Delta. Acesta a...

VIDEO+FOTO. Un star YouTube acuză de rasism compania aeriană Delta. Acesta a fost dat jos din avion pentru că vorbea arabă

Un new-yorkez de origine yemenită, foarte urmărit pe YouTube, Adam Saleh, a fost dat jos, miercuri, dintr-un avion al companiei DELTA, pe motiv că pasagerii erau incomodați de conversația sa în arabă, susține tânărul. Compania contestă această afirmație și spune că l-a coborât din avion pentru că deranja ceilalți călători, relatează France Presse.

Urmărit de 2,2 milioane de oameni pe platforma video YouTube, bărbatul de 23 de ani s-a filmat în avionul care urma să plece din Londra către New York și a pus filmarea pe Twitter. Era însoțit de prietenul și complicele său pe YouTube, Slim Albaher, care a fost și el rugat să părăsească aeronava.

”Am vorbit o limbă diferită și ne-au dat afara”, afirmă lance Adam Saleh, pe Twitter, unde precizează că vorbea la telefon cu mama sa.

În jurul său mai mulți pasageri păreau să dezaprobe debarcarea, dar în spatele avionului, unde tânărul a fost trimis, mulți oameni îi făceau semn cu mâna și-i spuneau ”La revedere!”.

Atunci tânărul s-a enervat și a strigat la ei ”Sunteți rasiști. Vorbesc altă limbă și voi spuneți că vă deranjează! Nu pot să cred.”

Filmarea lui a fost redistribuită miercuri seara de peste 700.000 de ori.

Drept represalii, Adam Saleh a lansat și hashtag-ul #BoycottDelta, care s-a răspândit fulgerător pe rețelele de socializare.

După un prim comunicat de presă în care era invocată ”o perturbare în avion”, compania Delta a mai emis un comunicat, în care precizează că membrii echipajului și mai mulți pasageri au fost interogați la sosirea la New York și au declarat că ”tinerii debarcați au încercat să perturbe liniștea adoptând o atitudine provocatoare și țipând”.

”Acest gen de comportament nu este binevenit în nici un zbor al companiei Delta”, se mai precizează în comunicat. ”Prioritatea companiei este securitatea și comfortul pasagerilor și angajaților și este clar că acești indivizi au încercat să încalce aceste priorități”.

Compania nu face nici un fel de referire la conversația în limba arabă.

Cei doi tineri au ajuns la New York cu o altă companie și după ce au fost supuși unor noi controale minuțioase de securitate, care au durat mai mult de jumătate de oră.

Adam Saleh este un star pe YouTube și a câștigat în 2014 un premiu care se acordă celui mai bun de pe rețelele de socializare. El postează foarte multe filmări cu camera ascunsă și altele.

Cele mai citite

Ludovic Orban, atac dur: “România nu poate fi lăsată pe mâna lui Ciolacu, Ciucă, Iohannis”

La congresul formațiunii Forța Dreptei, președintele Ludovic Orban a subliniat că adevărații liberali se află în acest partid și a exprimat convingerea că România...

Replica lui Nicușor Dan pentru Cristian Popescu Piedone care s-a declarat interlop: „ Știm toți”

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, i-a replicat lui Cristian Popescu Piedone tot cu un mesaj inscriptionat pe tricou dupa ce acesta s-a afisat vineri cu...

Marcel Ciolacu, despre inflație: “Reuşim să o ducem într-un trend descendent… suntem în drumul economic corect”

Marcel Ciolacu, în calitate de prim-ministru, subliniază că inflația are o tendință descendentă, iar acest lucru devine evident în fiecare lună. În plus, el...
Ultima oră
Pe aceeași temă