Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

VIDEO. Vladimir Putin sugerează, pentru prima dată, că atacurile cibernetice din campania electorală din SUA ar fi provenit din Rusia: Este posibil să fi fost comise de hackeri patrioți, care au vrut să apere interesele țării

Președintele rus, Vladimir Putin, a sugerat, joi, pentru prima dată, că este posibil ca Rusia să fi fost implicată în atacurile cibernetice din timpul campaniei prezidențiale din Statele Unite, informează New York Times.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 02.06.2017 - 11:41

Președintele rus, Vladimir Putin, a sugerat, joi, pentru prima dată, că este posibil ca Rusia să fi fost implicată în atacurile cibernetice din timpul campaniei prezidențiale din Statele Unite, informează New York Times.

Astfel, el a negat că autoritățile statale ar fi avut vreun rol în campania care a stârnit controverse în Statele Unite, însă a afirmat că este posibil ca hackeri ruși „patrioți” ar fi putut fi responsabili.

Potrivit CNN, este prima dată când liderul de la Kremlin sugerează că atacurile care au avut loc în SUA ar fi fost cauzate de cineva din Rusia.
Totodată, el a calificat hackerii drept „artiști” care ar fi putut acționa, pe cont propriu, în favoarea Rusiei, în cazul în care au simțit că interesele țării sunt amenințate.

„Artiștii pot acționa pentru binele țării. Se trezesc cu o stare bună de spirit și pictează diverse lucruri. La fel și hackerii, s-au trezit și au citit ceva despre relațiile bilaterale dintre state. Dacă sunt patrioți, contribuie la lupta împotriva celor ce spun lucruri negative despre Rusia, așa cum cred ei că este corect”, a afirmat Vladimir Putin în fața reporterilor prezenți la Forumul Economic de la St. Petersburg.

Anterior, Vladimir Putin a negat că Rusia s-ar fi implicat în vreun fel în campania prezidențială americană din 2016. Când a fost întrebat, în mod direct, dacă a fost implicat, el a afirmat: „Fiți atenți la ce spun: NU!”. Mai mult de atât, a calificat acuzațiile drept „fictive, minciuni și provocări”.
Joi, Vladimir Putin a reiterat că Guvernul rus nu a fost în spatele atacurilor, ci că hackerii ar fi putut să acționeze pe cont propriu.

„Este important ca astfel de lucruri să nu fie făcute la nivel guvernamental. Îmi pot închipui că cineva organizează atacuri cibernetice, făcând în așa fel încât să pară că Rusia este responsabilă. Tehnologia modernă poate permite acest lucru cu ușurință”, a mai spus el.

Liderul de la Kremlin a continuat afirmând că și dacă au intervenit hackeri, nu ar fi putut să schimbe cursul alegerilor.

„Niciun hacker nu poate influența o campanie electorală în nicio țară, fie din Europa, Asia sau America. Sunt sigur că niciun hacker nu poate influența campania electorală a altei țări. Nu are cum să schimbe opiniile electoratului, ale națiunii”, a mai spus Putin.

Biroul Federal pentru Investigaţii, Senatul SUA şi Camera Reprezentanţilor au declanşat anchete în cazul ingerinţelor Rusiei în campania electorală şi al presupuselor contacte între apropiaţi ai preşedintelui Donald Trump şi oficiali ruşi. Un procuror special, Robert Mueller, va coordona investigaţiile. Potrivit unor surse, Robert Mueller, „a primit autoritatea de a investiga posibilitatea unei tentative de acoperire" de către Preşedinţia SUA a ilegalităţilor comise de apropiaţi ai lui Donald Trump prin contactele cu oficiali ruşi. John Brennan, fost director al Agenţiei Centrale de Informaţii din Statele Unite, a declarat recent, în cursul audierilor în Congres, că a fost preocupat de unele interacţiuni între membri ai echipei de campanie a lui Donald Trump şi oficiali ruşi.

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...