19.4 C
București
duminică, 24 martie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Un jihadist sirian își convinge propriile fiice, de 7 și 8...

VIDEO. Un jihadist sirian își convinge propriile fiice, de 7 și 8 ani, să participe la misiuni sinucigașe

Surse ale rebelilor din Siria au postat online imagini tulburătoare în care un luptător jihadist își convinge cele două fiice să participe la o misiune sinucigașă, relatează cotidianul britanic The Independent.

Se crede că una dintre fete ar fi fost în atacatoarea sinucigașă care a lovit, săptămâna trecută, o secție de poliție din Damasc, dar deocamdată nu s-au găsit dovezi clare în acest sens.

În două clipuri, Abu Nimr, un cunoscut luptător al Jabhat Fatah al-Sham (JFS) – noul nume folosit de al-Nusra sau al-Qaeda în Siria – și-a filmat soția luându-și adio de la fetele lor: Fatimah de opt ani și Islam de șapte ani.

În prima filmare, din spatele camerei, bărbatul își întreabă soția: ”Unde-ți trimiți fetele? Una are șapte ani și cealaltă opt, sunt prea tinere pentru jihad.”

Femeia răspunde: ”Nimeni nu este prea tânăr pentru jihad, pentru că jihadul este o datorie a oricărui musulman.”

Apoi familia se roagă, iar fetele își îmbrățișează și sărută mama.

În a doua filmare, tatăl le ține un discurs de încurajare:

”De ce nu lăsați asta bărbatului? Bărbatului care a scăpat din autobuzul verde?”, spune luptătorul, iar cele două fete, confuze, spun ”da” chiar înainte ca el să le întrebe ceva.

”Vreți să vă predați ca să fiți violate și ucise de necredincioși? Vreți să-i omorâți, nu? Suntem o religie glorioasă, nu una a umilirii, nu-i așa, dragă? Nu vă veți teme pentru că mergeți la Domnul, nu-i așa?”, își întreabă tatăl fiicele.

Imaginile tulburătoare au apărut, online, miercuri. Nu se știe unde au fost făcute filmările, dar referirea la ”autobuzele verzi” sugerează că acestea ar fi fost realizate în Alep, de unde autobuzele ”infame” ale regimului evacuează civilii și rebelii.

Abu Nimr este originar din Barzeh, o suburbie nordică a capitalei siriene.

În presa din Siria au apărut speculații referitoare la faptul că una dintre aceste două fete ar fi atacat, vinerea trecută, o stație de poliție din Damasc. Atunci, o fetiță a intrat în stația de poliție și a întrebat unde este toaleta, apoi a explodat. Nu se știe dacă bomba a fost detonată chiar de fata sau prin telecomandă. Copilul respectiv ar fi avut șapte ani. În urma exploziei, trei polițiști au fost răniți, dar nimeni nu a murit.

 

 

 

Cele mai citite

Bilanțul atacului de la Moscova a ajuns la 133 de morți. Doliu național în Rusia, în ziua de 24 martie

Atacul terorist de la Moscova a produs 133 de morți și 152 de răniți, indicau datele transmise de Ministerul pentru Situații de Urgență al...

Rusia – Ucraina, ziua 739. Statele Unite subliniază că Ucraina n-are legătură cu atacul terorist de la Moscova

Vicepreședinta Statelor Unite, Kamala Harris, a respins acuzația lansată de președintele Rusiei, Vladimir Putin, conform căruia patru dintre autorii atacului terorist de la Moscova...

Bilanțul atacului de la Moscova a ajuns la 133 de morți. Doliu național în Rusia, în ziua de 24 martie

Atacul terorist de la Moscova a produs 133 de morți și 152 de răniți, indicau datele transmise de Ministerul pentru Situații de Urgență al...
Ultima oră
Pe aceeași temă