VIDEO. Trump atacă presa din nou: Nu vom lăsa știrile false să ne spună ce să facem sau ce să credem. Avertismentul lui McCain: Așa încep dictatorii!

Președintele american Donald Trump a criticat din nou presa, sâmbătă, la un miting organizat în statul Florida. El a spus mulţimii strânse la Melbourne că presa nu vrea “să transmită adevărul” şi urmăreşte propria sa agendă, relatează BBC News.

Share

Avram Eliza 0 comentarii

Actualizat: 19.02.2017 - 16:02

Președintele american Donald Trump a criticat din nou presa, sâmbătă, la un miting organizat în statul Florida. El a spus mulţimii strânse la Melbourne că presa nu vrea “să transmită adevărul” şi urmăreşte propria sa agendă, relatează BBC News. 


UPDATE 14.00:  McCain, după atacurile dure ale lui Donald Trump împotriva presei critice la adresa sa: Așa încep dictatorii!

Senatorul republican John McCain a criticat atacurile preşedintelui Donald Trump la adresa presei, observând că dictaturile încep prin suprimarea presei libere. Trump nu pierde nicio ocazie să atace presa care îl critică, iar sâmbătă chiar a numit câteva dintre cele mai mari ziare şi televiziuni „duşmanii poporului” american, potrivit CNN. McCain este membru al partidului care l-a dus pe Trump la Casa Albă și fost candidat la președinția SUA.


“Mă aflu aici pentru că vreau să fiu printre prietenii mei, printre oameni. Nu vom lăsa ştirile false să ne spună ce să facem, cum să trăim sau ce să credem”, a adăugat preşedintele.

Descriind presa ca lipsită de onestitate, el a repetat acuzaţiile că o parte a media “nu vrea să scrie adevărul” şi inventează poveşti despre el.

 


De asemenea, Trump a criticat din nou judecătorii federali care au blocat aplicarea decretului său privind imigraţia. El a promis un ordin revizuit în următoarele zile. “Nu cedăm. Nu vom ceda niciodată”, a spus preşedintele. El i-a criticat pe democraţii din Senat pentru că au întârziat confirmările pentru funcţiile cheie ale administraţiei sale. “Fac un lucru rău pentru poporul american”, a avertizat Trump.

La final, preşedintele a încercat să adopte un ton reconciliant. “Să trecem de diviziunile de partid şi să găsim o nouă loialitate, ancorată profund în ţara noastră”, a încheiat el.


Citește și: VIDEO. Prima Doamnă, Melania Trump, primul discurs: după "Tatăl nostru", critici dure la adresa dușmanilor soțului ei


Mitingul a marcat un start deosebit de devreme pentru cursa din 2020 pentru Casa Albă. Trump a depus la Comisia Electorală Federală documentele pentru candidatura la alegerile de peste patru ani la cinci ore după ce a fost învestit pentru primul său mandat, pe 20 ianuarie.

El nu are încă nici un rival, nici măcar din Partidul Democrat.

Casa Albă nu este mulţumită de materialele prin care primele săptămâni ale lui Trump sunt descrise drept haotice. Există, însă, numeroase controverse privind ordinul său legat de imigraţie, precum şi privind demisia consilierului său pe probleme de securitate naţională, Michael Flynn.

 

 

 

Citește totul despre:

Comentarii