13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO: Președintele Barack Obama a grațiat un curcan de Ziua Recunoștinței

VIDEO: Președintele Barack Obama a grațiat un curcan de Ziua Recunoștinței

Președintele Barack Obama a grațiat simbolic, miercuri, un curcan – fel de mâncare obligatoriu pe masa americanilor de Ziua Recunoștinței. Tradiția, veche de zeci de ani a început oficial cu președintele George H.W Bush, însă poveștile datează încă din vremea lui Abraham Lincoln, scrie The Guardian. 

"America este la urma urmei țara celei de-a doua șanse. Acest curcan și-a câștigat dreptul să își trăiască confortabil restul vieții", a spus președintele american în cadrul unei ceremonii organizate în grădinile Casei Albe.

De fapt, curcanul a fost o frumoasă curcă albă, pe nume Abe. 

Obama a spus că și el consideră că tradiția este puțin absurdă și le-a mulțumit fetelor lui pentru că au fost alături de el. 

"Unii consideră această tradiție puțin absurdă…Și eu. Dar îmi place foarte mult această ocazie pentru că pot ura Americii o Zi a Recunoștinței fericită. Vreau să le mulțumesc publicei Maliei și Sashei pentru că sunt alături de mine aici. Ele fac acest lucru pentru mine, nu pentru că le-ar face plăcere", a adăugat Obama.

A fost a 68-a ceremonie de acest tip la Casa Albă. Federația națională a crescătorilor de curci oferă câte o pasăre președintelui din vremea lui Harry Truman, după al Doilea Război Mondial.

Originea tradiției este nesigură. Unii asigură că John F. Kennedy a fost primul președinte care s-a arătat mărinimos când i s-a adus o pasăre la Casa Albă, în noiembrie 1963 (ceremonia a avut loc cu trei zile înaintea asasinării sale), iar alții susțin că de la George Bush tatăl, în 1989, președinții au luat obiceiul de a-și exercita "dreptul de grațiere" asupra unei curci.

Sursa: Youtube/ The White House

Sărbătoare de familie prin excelență, #Thanksgiving se celebrează în Statele Unite anual, în ultima zi de joi din luna noiembrie. Ea își are rădăcinile în primii ani ai colonizării, la începutul secolului al XVII-lea, când europenii recent instalați pe continentul american i-au mulțumit lui Dumnezeu, spune tradiția, pentru abundența recoltelor și ajutorul acordat de indieni.

Cele mai citite

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă