VIDEO. Jean-Claude Juncker a criticat prezența scăzută din Parlamentul European: Sunteți ridicoli! Șeful Legislativului i-a cerut să își rectifice limbajul

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a criticat rata mare de absenteism de la ședința plenară de marți de la Strasbourg, transmițându-le eurodeputaților că „sunt ridicoli”.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 04.07.2017 - 14:12

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a criticat rata mare de absenteism de la ședința plenară de marți de la Strasbourg, transmițându-le eurodeputaților că „sunt ridicoli”, informează agenția DPA, citată de Agerpres.

În sală au fost prezenți doar 30 de membri ai Parlamentului, ceea ce l-a nemulțumit pe Junker, care a afirmat că instituția „nu este serioasă”.

El a mai spus că dacă la ședință ar fi fost prezenți cancelarul german Angela Merkel sau președintele francez Emmanuel Macron, situația ar fi fost diferită.

Președintele Comisiei Europene a fost întrerupt de președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, care i-a cerut să-și rectifice limbajul și să se abțină de la folosirea cuvântului „ridicol”.

„Nu voi asista niciodată la o ședință de felul acesta”, a replicat șeful Comisiei, insistând că Parlamentul European trebuie să respecte președințiile europene asigurate de state mai mici.

După Malta, președinția semestrială a Consiliului UE a fost preluată de Estonia, tot una din țările mici ale Uniunii.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...