16.5 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Angela Merkel, huiduită în Dresda: "Trădătoare de popor. Cine trădează Germania...

VIDEO. Angela Merkel, huiduită în Dresda: “Trădătoare de popor. Cine trădează Germania trebuie să plece”

Luni, Angela Merkel a fost întâmpinată în Dresda cu huiduieli din partea manifestanţilor apropiaţi mişcării islamofobe Patrioţi Europeni împotriva Islamizării Occidentului, precizează Reuters.

Cancelarul Merkel se afla în oraşul din estul Germaniei pentru a participa la celebrarea a 26 de ani de la reunificarea statului. Pregătiţi cu pancarte cu mesajul “Merkel trebuie să plece”,  protestatarii i-au condamnat pe  pe Merkel, pe şeful statului, Joachim Gauck, şi pe preşedintele Parlamentului, Norbert Lammert ca fiind trădători de popor. 

Dresda este leagănul mișcării PEGIDA împotriva Islamului. Valul de imigranţi refugiaţi aici de teama sărăciei şi a războiului a acutizat aceste mişcări şi starea de conflict din oraşul german. 

Într-o scurtă declarație, Merkel, care a crescut în Germania de Est, a cerut “respect reciproc”, în dezbaterea politică și a spus că a dorit ca toate părțile să lucreze împreună pentru a face față noilor probleme, indiferent de opiniile lor politice diferite.

Dresda este capitala landului Saxonia şi este unul dintre oraşele unde, în 1989, au avut loc proteste paşnice care au condus la căderea Zidului Berlinului. 

Cele mai citite

Șeful AIEA despre situația de la Zaporojie: “Ne apropiem periculos de un accident nuclear”

"Ne apropiem periculos de un accident nuclear" la Zaporojie, a avertizat luni şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, denunţând recentele atacuri...

Olaf Scholz, vizită în China: Nu fumăm toți cannabis în Germania

Cancelarul Olaf Scholz i-a asigurat luni pe studenții chinezi că nu vor fi nevoiți să fumeze cannabis dacă aleg să studieze în Germania, liderul...

Lucian Bode a văzut șacalii. Cine-i prinde?

Învățat despre utilitatea glonțului magic, Lucian Bode a lansat cel mai consistent mesaj de campanie electorală: “În vremuri grele, apar șacalii, care așteaptă un...
Ultima oră
Pe aceeași temă