7.4 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Alegeri în Argentina: Conservatorul Muricio Macri a pus capăt guvernării Kirchner

VIDEO. Alegeri în Argentina: Conservatorul Muricio Macri a pus capăt guvernării Kirchner

Conservatorul Mauricio Macri a câștigat alegerile prezidențiale din Argentina și a pus astfel capăt celor 12 ani de guvernare Kirchner, după ce a pierdut primul tur în fața oponentului său. Primarul capitalei Buenos Aires, Mauricio Macri, în vârstă de 56 de ani, a obţinut 52,11% din voturile exprimate, în timp ce adversarul său, Daniel Scioli, candidatul coaliţiei de stânga, la putere, a obţinut 47,89% şi şi-a recunoscut înfrângerea, potrivit BBC News. 

Macri a dansat când a aflat că este președintele ales al argentinienilor, iar în discursul său le-a mulțumit membrilor echipei sale pentru susținere.

”Astăzi este o zi istorică. Marchează schimbarea unei ere. Suntem copleşiţi de emoţie. Mulţumim. Vă mulţumim că aţi crezut că noi putem construi Argentina pe care o visăm. Sunt aici pentru că voi aţi decis acest lucru”, a spus Macri, în fața a mii de susținători.

Sursa: Youtube/ Reuters

Mauricio Macri și-a construit campania pe lupta anticorupție și pe promisiuni că va aduce noi investitori pentru economia argentiniană.

Reforma economică este prioritatea numărul unu a președintelui Mauricio Macri, care însă nu a dezvăluit prea multe detalii în discursul pe care l-a susținut în urma victoriei obținute. Totuși, reformarea economiei nu este un țel ușor de atins, întrucât Argentina este divizată. Populația albă, de clasă mijlocie, își dorește un climat economic mai liberal, în timp ce clasa muncitoare și tinerii speră că avertizările privind reforma asigurărilor sociale și disponibilizările din sectorul bugetar nu se vor materializa, conform BBC News.

Cine este Mauricio Macri

Mauricio Macri, fiul unuia dintre cei mai bogați oameni de afaceri din Argentina, a lucrat timp de mulți ani în sectorul afacerilor până să intre în politică. În 1991, Macri a fost răpit timp de 12 zile de o bandă de polițiști corupți care au cerut recompensă.

Patru ani mai târziu, a devenit președintele Clubului de Fotbal Boca Juniors, de unde a fost propulsat în politică. 

Cele mai citite

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...
Ultima oră
Pe aceeași temă