Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

VIDEO + FOTO: Ziua Recunoștinței, prin ochii newyorkezilor, astronauților și familiei Obama

Ziua Recunoștinței, sărbătorită joi, este una dintre cele mai îndrăgite sărbători ale americanilor. Anul acesta, celor peste trei milioane de oameni care au ieșit la parada din New York, s-au alăturat și astronauții NASA care au sărbătorit pe Stația Spațială Internațională.

Share

Andra Dolana 0 comentarii

27.11.2015 - 14:10

Ziua Recunoștinței, sărbătorită joi, este una dintre cele mai îndrăgite sărbători ale americanilor. Anul acesta, celor peste trei milioane de oameni care au ieșit la parada din New York, s-au alăturat și astronauții NASA care au sărbătorit pe Stația Spațială Internațională, relatează The Guardian. 

După atentatele de la Paris și amenințările Statului Islamic, autoritățile au avut motive serioase să se îngrijoreze că parada ar reprezenta prilejul perfect pentru un atac terorist. Însă, în ciuda acestor griji, milioane de oameni au dansat și cântat pe străzile New Yorkului, sub ochii vigilenți ai forțelor de ordine, câinilor-polițiști și lunetiștilor.

Ca în fiecare an, parada a fost plină de care alegorice cu simboluri americane și de Crăciun, unul mai spectaculos decât celălalt. De la parada organizată de Macy's nu au lipsit spectacolele de dans, atât cu dansatori de balet profesioniști cât și dansatorilor de stradă. De asemenea, pe parcursul paradei, au fost omagiate mai multe spectacole faimoase de pe Broadway.

Muzica a răsunat tare pe străzile New York-ului la cea de a 89-a paradă de Ziua Recunoștinței organizată de Macy's. 

Sursa: Youtube/ Rick Oszko

La paradă a cântat, ca de obicei, Mariah Carey, care a impresionat mulțimea cu vocea ei, iar Moș Crăciun și-a făcut apariția în mod oficial pentru a marca începutul sezonului de sărbători. Artista, îmbrăcată în Crăciuniță, a interpretat melodia ”All I want from Christimas” dintr-un car alegoric care a deschis parada. 

Sursa: Youtube/ Screen Buzz

De Ziua Recunoștinței, președintele Barack Obama alături de familia lui au împărțit mâncare persoanelor fără adăpost la un centru din Washington. Totodată, Obama a trimis un mesaj națiunii în care i-a îndemnat pe oameni să aibă compasiune pentru refugiații sirieni. Tot în această zi, președintele a grațiat un curcan, o tradiție mai puțin obișnuită de la Casa Albă. 

Citește și: VIDEO + FOTO. Cât trăiesc, de fapt, curcanii iertaţi de preşedinţii SUA, de Ziua Recunoştinţei

Sursa: Youtube/ Canal Deu Na Internet 

La milioane de kilometri depărtare, pe Stația Spațială Internațională, astronauții au încropit o masă tradițională de Ziua Recunoștinței. Astronauții s-au filmat în timp ce încercau să deguste mâncarea, care a fost adaptată condițiilor din spațiu. 

Sărbătoare de familie prin excelență, Thanksgiving se celebrează în Statele Unite anual, în ultima zi de joi din luna noiembrie. Ea își are rădăcinile în primii ani ai colonizării, la începutul secolului al XVII-lea, când europenii recent instalați pe continentul american i-au mulțumit lui Dumnezeu, spune tradiția, pentru abundența recoltelor și ajutorul acordat de indieni.

 

Citește totul despre:

Comentarii