Vicepreședintele SUA, Mike Pence: Coreea de Nord ar face mai bine să nu testeze hotărârea sau puterea forţelor armate ale Statelor Unite în această regiune

Vicepreședintele SUA, Mike Pence a declarat, marți, că sunt luate în calcul toate opțiunile pentru rezolvarea tensiunilor cu regimul nord-coreean.

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

Actualizat: 18.04.2017 - 09:24

Vicepreședintele SUA, Mike Pence a declarat, marți, că sunt luate în calcul toate opțiunile pentru rezolvarea tensiunilor cu regimul nord-coreean, precizând că președintele Trump este determinat să colaboreze pentru găsirea unei soluţii paşnice cu Japonia, China şi Coreea de Sud, transmite Reuters, potrivit News.ro.

”În ultimele două săptămâni, lumea a fost martora puterii şi hotărârii noului nostru preşedinte în cursul operaţiunilor din Siria şi Afganistan. Coreea de Nord ar face mai bine să nu testeze hotărârea sau puterea forţelor armate ale Statelor Unite în această regiune. Noi realizăm că sunt momente grele în care japonezii trăiesc cu o provocare în creştere de partea cealaltă a mării Japoniei. Noi suntem alături de voi 100%”, a declarat vicepreşedintele american înainte de un prânz cu premierul de la Tokyo, Shinzo Abe.

Anterior, un oficial nord-coreean a ameninţat că Phenianul va continua să testeze ”săptămânal, lunar şi anual” rachete în pofida sancţiunilor internaţionale şi a tensiunilor tot mai mari cu Statele Unite. El a ameninţat cu un ”război total” dacă Statele Unite vor fi atât de ”nechibzuite să recurgă la mijloace militare”.

Phenianul şi-a arătată sâmbătă capacităţile în domeniul rachetelor, într-o uriaşă paradă militară care a marcat 105 ani de la naşterea fondatorului Republicii Populare Democratice Coreea (RPDC), Kim Il-sung.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...