11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialVicepreședintele Statelor Unite cere țărilor din America Latină să rupă legăturile cu...

Vicepreședintele Statelor Unite cere țărilor din America Latină să rupă legăturile cu Coreea de Nord

Vicepreședintele Statelor Unite, Mike Pence, a cerut, miercuri, autorităților din Brazilia, Peru, Chile și Mexicu să rupă legăturile cu Coreea de Nord, informează Reuters, potrivit Agerpres.

„Statele Unite acordă o mare importanță izolării diplomatice în curs a regimului Kim Jong Un și cerem astăzi ferm autorităților din Chile, cerem Braziliei, Mexicului și Peru să rupă toate legăturile diplomatice și comerciale cu Coreea de Nord", a spus Pence, într-o conferință de presă comună cu președintele chilian Michelle Bachelet.

Pence a adăugat că există motive de speranță în legătură cu situația din Coreea de Nord. „Administrația noastră a primit sprijinul națiunilor din întreaga lume și, așa cum a afirmat și președintele Trump în această dimineață, începem să vedem progrese în rezolvarea crizei nord-coreene", a mai spus vicepreședintele SUA.



 

 

Președintele american Donald Trump a avertizat săptămâna trecută Phenianul că SUA vor trece Coreea de Nord prin „foc și furie de o manieră nemaivăzută în lume” dacă își va pune în practică planurile de lansa rachete spre Guam.

După declarațiile lui Trump, liderul de la Phenian a anunțat marți că suspendă proiectul nord-coreean de lansare de rachete către Guam, principalele țări implicate în acest dosar dând semne că doresc o detensionare a situației actuale din Peninsula Coreeană.

 
Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă