Vicepreședintele Statelor Unite cere țărilor din America Latină să rupă legăturile cu Coreea de Nord

Vicepreședintele Statelor Unite, Mike Pence, a cerut, miercuri, autorităților din Brazilia, Peru, Chile și Mexicu să rupă legăturile cu Coreea de Nord.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 17.08.2017 - 00:04

Vicepreședintele Statelor Unite, Mike Pence, a cerut, miercuri, autorităților din Brazilia, Peru, Chile și Mexicu să rupă legăturile cu Coreea de Nord, informează Reuters, potrivit Agerpres.

„Statele Unite acordă o mare importanță izolării diplomatice în curs a regimului Kim Jong Un și cerem astăzi ferm autorităților din Chile, cerem Braziliei, Mexicului și Peru să rupă toate legăturile diplomatice și comerciale cu Coreea de Nord", a spus Pence, într-o conferință de presă comună cu președintele chilian Michelle Bachelet.

Pence a adăugat că există motive de speranță în legătură cu situația din Coreea de Nord. „Administrația noastră a primit sprijinul națiunilor din întreaga lume și, așa cum a afirmat și președintele Trump în această dimineață, începem să vedem progrese în rezolvarea crizei nord-coreene", a mai spus vicepreședintele SUA. 

 

Președintele american Donald Trump a avertizat săptămâna trecută Phenianul că SUA vor trece Coreea de Nord prin „foc și furie de o manieră nemaivăzută în lume” dacă își va pune în practică planurile de lansa rachete spre Guam.

După declarațiile lui Trump, liderul de la Phenian a anunțat marți că suspendă proiectul nord-coreean de lansare de rachete către Guam, principalele țări implicate în acest dosar dând semne că doresc o detensionare a situației actuale din Peninsula Coreeană.

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...