7.4 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialViaţa pe repede înainte

Viaţa pe repede înainte

La şaptesprezece ani a fost diagnosticat cu cancer osos, dar aceasta nu l-a împiedicat pe Alex Lewis, un britanic, să îşi trăiască viaţa la intensitate maximă până în ultima clipă.

La scurt timp după ce a împlinit douăzeci şi doi de ani, Alex s-a stins din viaţă dar în anii care s-au scurs de la groaznica aflare a veştii şi până în momentul în care şi-a luat rămas bun de la prieteni şi familie, tânărul a trăit mai multe decât reuşesc să facă mulţi dintre noi.

Emisiunea „Alex: A Life Fast Forward”, ce va fi difuzată pe 21 iulie de postul de televiziune BBC Three, spune povestea adolescentului care a trecut peste suferinţa sa şi a privit totul cu optimism, reuşind să se bucure de ce i-a mai rămas din viaţă.

Alex Lewis suferea de ceva timp de dureri la un braţ, dar a pus aceasta pe seama practicării unor sporturi ca tenis şi fotbal. Însă durerea nu a vrut sa îi dea pace. Până când a fost diagnosticat cu cancer osos, boala îi atacase şi plămânii. Au urmat şedinţe dure de chimioterapie, iar medicii i-au înlocuit un os din braţ cu o proteză de metal. În ciuda tratamentului administrat, tumorile au continuat să se răspândească în corpul său.

În timp ce se obişnuia încet, încet cu perspectiva morţii apropiate, Alex şi-a jurat că va trăi fiecare zi care i-a mai rămas la intensitate maximă. Nu vroia ca boala să pună stăpânire în totalitate pe viaţa sa.

„Îţi dai seama cât de preţioasă este viaţa. Dar ca să te bucuri de fiecare minut pe care îl ai trebuie să priveşti totul cu optimism”, spunea adolescentul.

Aşa că Alex a călătorit în Noua Zeelandă unde a încercat senzaţii extreme oferite de săritul cu paraşuta, a condus buggy-uri pe dunele din Dubai şi a făcut căţărări în Cornwall. A ajuns şi în Australia unde s-a întâlnit cu nişte prieteni şi s-au distrat la petreceri la malul mării. Între călătorii şi-a continuat tratamentul, dar Alex a hotărât să treacă peste dureri şi să îşi trăiască viaţa.

Era „capul răutăţilor”, organizând mereu întâlniri cu prietenii săi şi petrecându-şi weekend-urile cu vizite făcute celor apropiaţi. În ultimul an de viaţă a ajuns la o petrecere în Swansea şi a cunoscut-o pe Ali Strain, o fată pe care o întâlnise în vacanţă în Australia, şi a fost dragoste la prima vedere.

„M-am gândit că aceasta este fata alături de care vreau să-mi petrec tot restul vieţii”, spunea Alex.

La trei luni după ce s-au cunoscut, Alex a cerut-o pe Ali de soţie. S-au logodit şi s-au mutat în casa părinţilor lui Alex din Oxfordshire.

Cei doi tineri erau de nedespărţit, Ali oferindu-i iubitului ei tot sprijinul de care avea nevoie. Deşi starea de sănătate a tânărului se înrăutăţea pe zi ce trece, Alex se bucura de orice clipă alături de Ali spunând că ce au trăit în ultimele trei luni seamănă cu o relaţie de şase ani.

Până în toamna anului trecut, dozele de morfină administrate lui Alex deveniseră din ce în ce mai mari, iar tumorile se răspândiseră şi mai mult la nivelul plămânilor, dar aceasta nu înseamnă că tânărul s-a dat bătut, continuând să meargă la petreceri şi să-şi vadă prietenii în fiecare weekend.

Ali şi Alex s-au căsătorit în acest an, în februarie, dar Alex s-a stins din viaţă la scurt timp după ceremonie.

Cele mai citite

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...
Ultima oră
Pe aceeași temă