13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialUraganul Marty lovește coasta Mexicului

Uraganul Marty lovește coasta Mexicului

Uraganul Marty se îndreaptă spre coastele mexicane ale Pacificului, informează Agerpres.

Furtuna tropicală a provocat ploi abundente în statul Guerrero, din sudul Mexicului, unde școlile și universitățile au fost închise pentru 200.000 de elevi și studenți.

Uraganul era “practic imobil” în largul coastelor mexicane în noaptea de luni spre marți, ceea ce îl poate face mai periculos și poate duce, de asemenea, la sporirea cantității de precipitații, a declarat Alberto Hernandez, șeful Serviciului Național de Meteorologie, conform AFP.

Uraganul era poziționat la 125 kilometri sud-vest de Zihuatanejo și la 235 kilometri de Acapulco, provocând viteze ale vântului de 130 kilometri pe oră, potrivit centrului național american al uraganelor, care a mai precizat că viteza sa de deplasare era de nouă kilometri pe oră.

Potrivit lui Hernandez, uraganul Marty se deplasează pe o traiectorie imprevizibilă, apropiindu-se de teritoriul mexican.

Caracterizat inițial drept furtună tropicală, Marty a fost clasificat luni drept uragan de categoria întâi, cel mai mic nivel pe scara Saffir-Simpson care are cinci trepte.

În anul 2013, Mexicul a fost lovit de furtuna Manuel în zona de coastă a statului Guerrero, în timp ce uraganul Ingrid atingea coastele Atlanticului provocând în total decesul a 157 de persoane, amintește AFP.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Lamborghini va fabrica o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...
Ultima oră
Pe aceeași temă