Un submarin nuclear american înarmat cu rachete a ajuns în peninsula Coreea, ca răspuns la politica agresivă a regimului de la Phenian

Un submarin nuclear american cu rachete la bord a ajuns în peninsula Coreea, pe fondul tensiunilor generate de cel mai recent test balistic al regimului de la Phenian, informează marți presa internațională.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 25.04.2017 - 11:09

Un submarin nuclear american cu rachete la bord a ajuns în peninsula Coreea, pe fondul tensiunilor generate de cel mai recent test balistic al regimului de la Phenian, informează marți presa internațională.

Submarinul USS Michigan a ancorat în portul Busan din Coreea de Sud și urmează să se alăture unui grup de nave de luptă americane condus de portavionul Carl Vinson.

USS Michigan are la bord 154 de rachete de croazieră Tomahawk, 60 de militari din Forțele Speciale precum şi minisubmarine, scrie cotidianul sud-corean Chosun Ilbo.

SUA se teme că regimul de la Phenian va marca, marți, împlinirea a 85 de ani de la înfiinţarea armatei sale prin noi teste cu rachete. La Casa Albă, miercuri, Senatul SUA a fost invitat la un briefing privind Coreea de Nord.


Citește și: Întregul Senat al SUA a fost invitat la Casa Albă, la o reuniune pe tema situației din Coreea de Nord

Briefingul va fi susținut de secretarul de stat Rex Tillerson, secretarul apărării Jim Mattis, directorul comunității de informații, Dan Coats, precum și de generalul Joseph Dunford, președintele Comitetului șefilor de stat major, a anunțat, luni purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sean Spicer.


Anterior, un site nord-coreean a ameninţat Statele Unite că vor fi ”rase de pe suprafaţa Pământului” dacă Washingtonul declanşează un război în peninsulă, ultimul episod al unui schimb de replici care alimentează tensiunile în regiune.

Consiliul de Securitate al ONU trebuie să fie pregătit să impună „noi sancţiuni, mai dure” vizând Coreea de Nord, a declarat luni preşedintele american Donald Trump.


Citește și: Forța de șoc pe care Donald Trump amenința c-o trimite împotriva Coreii comuniste este în Australia

Pe 8 aprilie, un purtător de cuvânt al comandamentului american din Pacific a anunțat că un port-avion american, Carl Vinson, și flota sa erau în drum spre peninsula coreeană, ca "măsură de precauție", menționând amenințarea nucleară nord-coreeană.


În urma unui compromis cu Rusia, Consiliul a adoptat joi o rezoluţie prin care a condamnat cel mai recent tir de rachetă nord-coreean. Semn al unei severităţi sporite, textul menţionează explicit „sancţiuni”, în condiţiile în care textele precedente evocau numai „măsuri suplimentare” vizând Coreea de Nord.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...