Un sirian acuzat de crime de război, membru ISIS, a fost arestat în Germania

Un membru al reţelei teroriste Stat Islamic (SI) a fost reţinut de autorirăţile germane, fiind acuzat de crime de război, se arată într-un comunicat emis, miercuri, de procurorii federali din Germania.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 09.08.2017 - 23:53

Un membru al reţelei teroriste Stat Islamic (SI) a fost reţinut de autorirăţile germane, fiind acuzat de crime de război, se arată într-un comunicat emis, miercuri, de procurorii federali din Germania, potrivit Deutsche Welle, informează Mediafax.

Suspectul este de origine siriană şi are 29 de ani. El este acuzat că a omorât o persoană şi a produs vătămări corporale mai multor persoane în timp ce se afla în Siria. Procurorii germani precizează că tânărul a comis crime de război în ţara sa natală, fiind şi membru al reţelei teroriste SI.

Suspectul a fost arestat la 31 iulie în landul Baden- Württemberg şi a fost adus marţi în faţa unui judecător. Încă nu este clar de cât timp se afla în Germania sau dacă plănuia vreun atac terorist pe teritoriul Europei.

Individul, indentificat Fares A. B. de către autorităţile germane, ar fi devenit membru al grupării teroriste al-Nusra în 2013, iar din vara anului 2014 a devenit membru al reţelei SI. În 2014, gruparea jihadistă a comis mai multe atrocităţi în Siria şi Irak, acaparând o serie importantă de teritorii. În acea perioadă, Fares A.B. ar fi lucrat într-o închisoare a SI, unde a comis abuzuri asupra mai multor prizonieri.

În vara anului 2014, suspectul şi alţi doi membri ai SI au împuşcat un om pentru că ar fi comis blasfemii, executându-l în piaţa publică a unei localităţi din provincia siriană Deir ez-Zor. Corpul persoanei ucise a fost apoi expus în respectiva localitate pentru trei zile, potrivit autorirăţilor germane.

În luna martie a acestui an, autorităţile din oraşul german Düsseldorf au arestat un alt individ suspectat de terorism. Acesta a fost acuzat de uciderea a 36 de persoane în Siria în timp ce lupta pentru al-Nusra.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...