Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Un primar din Franţa justifică hotărâri împotriva cerşetoriei, traduse în română şi bulgară

Un primar din Franţa, care a emis două hotărâri municipale interzicând cerşetoria şi căutarea prin gunoi, traduse inclusiv în limbile română şi bulgară, informează

Share

maria cocuți 0 comentarii

08.08.2011 - 09:35

Un primar din Franţa, care a emis două hotărâri municipale interzicând cerşetoria şi căutarea prin gunoi, traduse inclusiv în limbile română şi bulgară, informează Mediafax.

Cele două decizii, redactate în limba franceză, au fost afişate la Primăria din La Madeleine, o localitate din apropiere de Lille, dar alte două versiuni, în română şi bulgară, au fost imprimate pentru a fi distribuite populaţiei.

"Ştiam sigur, adoptând cele două hotărâri şi făcând acest demers, că voi fi acuzat de discriminare, că voi fi acuzat de stigmatizarea populaţiilor, dar acesta nu este scopul meu, nu este intenţia mea. Eu sunt primarul unei localităţi, îmi asum responsabilităţile, pentru a denunţa practicile care contravin ordinii publice", a explicat Sebastien Lepretre (UMP).

Primarul a adoptat aceste decizii la cererea unei părţi a populaţiei şi a unor comercianţi, potrivit France 3.

Mai mulţi romi sunt instalaţi pe un câmp situat la câteva sute de metri de localitate, dar care aparţine de Lille, oraş care a decis să nu mai practice expulzarea romilor.

"Ei sunt obligaţi să cerşească sau să caute prin gunoi pentru a supravieţui, prin urmare, această decizie îi va alunga şi îi va împiedica să supravieţuiască. Sunt oameni şi cetăţeni europeni", a subliniat asociaţia La Pierre blanche.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...