6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO+FOTO. Congresmanul Steve Scalise, împuşcat, miercuri, în Virginia, este în stare critică....

VIDEO+FOTO. Congresmanul Steve Scalise, împuşcat, miercuri, în Virginia, este în stare critică. Trump a anunţat că atacatorul a murit

Un membru republican al Camerei Reprezentanților și consilieri ai săi au fost împușcați, miercuri, pe un teren de baseball în statul Virginia, anunță presa din SUA citată de Mediafax.

UPDATE 23.30: Steve Scalise, liderul grupului republican din Camera Reprezentanţilor, este în stare critică în urma atacului armat din statul Virginia, anunţă autorităţile medicale, citate de cotidianul The Washington Post.

UPDATE 19.40: Președintele american Donald Trump a anunțat, miercuri, la Casa Albă că autorul atacului armat din statul Virginia care a vizat un membru republican al Camerei Reprezentanților a murit din cauza rănilor suferite în timpul schimbului de focuri cu poliția, relatează New York Times.

''Numeroase vieți ar fi fost pierdute fără faptele eroice ale celor doi polițiști care au intervenit în timpul acestui atac foarte, foarte violent'', a afirmat Trump într-un scurt discurs la Casa Albă, în cursul căruia a făcut apel la unitatea țării.

 

UPDATE 19.30: Congresmanul republican împuşcat, miercuri, va fi operat la şold. “Înainte de a intra în operaţie, liderul (republican – n.r.) era într-o dispoziţie bună şi a discutat cu soţia sa la telefon. El este recunoscător pentru acţiunile curajoase ale Poliţiei Capitoliului american, serviciilor de intervenţie în situaţii de urgenţă şi colegilor”, se arată în comunicat.

UPDATE 16.30: Steve Scalise a fost rănit grav, dar medicii au anunțat că se va reface în totalitate. În urma incidentului, președintele Donald Trump a scris, pe Twitter, că congresmanul republican era un adevărat prieten și patriot. 

Steve Scalise, liderul grupului republican din Camera Reprezentanţilor, şi trei sau patru consilieri ai acestuia au fost împuşcaţi într-un incident armat produs la un antrenament de baseball.

 

Incidentul a avut loc în zona East Monroe din oraşul Alexandria, în statul american Virginia. Un individ a deschis focul cu o armă de foc spre echipa republicană de baseball a Congresului SUA, în timpul unui antrenament.

Steve Scalise a fost împuşcat în şold, iar un consilier al acestuia a fost nimerit în piept, relatează Fox News.

Potrivit CBS News, cel puţin patru persoane au fost rănite, inclusiv Steve Scalise şi mai mulţi consilieri ai acestuia.

Potrivit Daily Mail, se pare că atacatorul, înarmat cu o pușcă, ar fi tras "între 50 și 100 de focuri" înainte să fie "eventual" neutralizat de unul dintre agenții de pază ai lui Steve Scalise.

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă