FOTO. Un avion de vânătoare sirian S-A PRĂBUȘIT în Turcia: 12 persoane au murit și alte 26 au fost rănite

12 persoane au murit și alte 26 au fost rănite, după ce un avion de vânătoare sirian s-a prăbușit în centrul comercial al orașului Ariha, situat în nord-vestul țării, lângă frontiera cu Turcia

Share

Andra Mitu 0 comentarii

Actualizat: 03.08.2015 - 16:04

12 persoane au murit și alte 26 au fost rănite, după ce un avion de vânătoare sirian s-a prăbușit în centrul comercial al orașului Ariha, situat în nord-vestul țării, lângă frontiera cu Turcia, relatează Agerpres.

Zona în care s-a produs tragedia se află sub controlul rebelilor.

”Avionul s-a prăbușit în timp ce bombarda un cartier din centrul orașului Ariha”, din provincia Idleb, cucerită de rebeli pe 28 mai, a indicat Rami Abdel Rahman, directorul OSDH.

Potrivit acestuia, ”avionul zbura la joasă altitudine atunci când a intervenit o defecțiune tehnică”. Zeci de persoane au fost rănite, a mai declarat Abdel Rahman.

OSDH, care dispune de o largă rețea de surse pe teritoriul Siriei, nu a putut preciza câte dintre victime au murit la sol din cauza prăbușirii avionului și câte în loviturile aeriene care au precedat-o. Conform agenției Xinhua, care citează surse locale, numărul morților ar fi de cel puțin 25. 
Nu există deocamdată o reacție din partea armatei siriene.

Avioanele militare siriene, principala armă a regimului în războiului împotriva insurgenților, au cunoscut mai multe accidente sau au fost doborâte de rebeli.La mijlocul lunii ianuarie, cel puțin 35 de militari și-au pierdut viața după ce un avion militar s-a prăbușit accidental în provincia Idleb.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...