Criza ostaticilor din avionul deturnat în Malta s-a încheiat. După mai bine de cinci ore, negociatorii au reuşit să obţină eliberarea tuturor pasagerilor şi membrilor echipajului. Pirații aerului au cerut înfiinţarea unui partid pro-Gaddafi | FOTO

Unul sau atacatori au deturnat, vineri, o cursă aeriană libiană internă către Malta. Ei amenință că aruncă avionul în aer, informează Times of Malta.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 23.12.2016 - 20:59

 UPDATE 16.50: Toţi ostaticii din avionul deturnat în Malta au fost eliberaţi. Dup cinci ore de negocieri, piraţii aerului au cedat şi s-au predat autorităţilor malteze. Atacatorii erau simpatizanţi ai regimului Gaddafi.


UPDATE 15.42: 65 de persoane au fost eliberate, până la acest moment, potrivit premierului maltez, citat de Reuters.

UPDATE 14.55: A început operațiunea de eliberare a ostaticilor dintr-un avion deturnat în Malta. 

Pirații aerului îi ţin ostatici pe membri echipajului, anunţă Times of Malta. Ei cer eliberarea din închisoare a fiului lui Gaddafi.


Unul sau atacatori au deturnat, vineri, o cursă aeriană libiană internă către Malta. Ei amenință că aruncă avionul în aer, informează Times of Malta.

Într-un mesaj postat pe Twitter, premierul maltez, Joseph Muscat, a precizat că a fost informat cu privire la atac. Totodată, oficialul a precizat că toate zborurile progamate la terminalul de plecări au fost amânate.

Potrivit jurnaliștilor Times of Malta, aeronava aparține companiei Afriqiyah Airways A320. Piloții au fost obligați să aterizeze de urgență, sub amenințarea celor doi bărbați. Avionul efectua un zbor intern în Libia, între Sebha și Tripoli.

Times of Mala precizează că la bord s-ar afla doar un teororist, care ar amenința că deține o grenadă. Mai mult, răpitorul ar fi susținător al fostului dictator Gaddafi. El ar fi spus autorităților că este dispus să elibereze toți pasagerii, mai puțin echipajul de zbor, în cazul în care revendicările vor fi îndeplinite.

Pentru moment, revendicările sunt necunoscute.

În Malta, cel mai grav caz de acest gen a avut loc, în 23 noiembrie 1985, când un avion al companiei Egyptair a fost deturnat. După 24 de ore, au fost ucise 62 de persoane. Doar unul dintre atacatori au supraviețuit. 

Totodată, în urmă cu 43 de ani, premierul de la vremea respectivă, Dom Mintoff, a negociat eliberarea a 247 de pasageri și opt persoane din echipajul de zbor, ținute prizoniere după ce un avion Jumbo Jet a fost deturnat din Iran în Malta.

 

Știre în curs de actualizare.

 

 

 

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...