Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Umoristul francez Dieudonne, condamnat la închisoare pentru antisemitism

Umoristul francez Dieudonne a fost condamnat de o instanță din Belgi la două luni de închisoare cu suspendare și 9.000 de euro amendă pentru antisemitism, potrivit liberation.fr. Sentința nu este definitivă.

Share

Andra Dolana 0 comentarii

Actualizat: 25.11.2015 - 13:33

Umoristul francez Dieudonne a fost condamnat de o instanță din Belgi la două luni de închisoare cu suspendare și 9.000 de euro amendă pentru antisemitism, potrivit liberation.fr. Sentința nu este definitivă. 

Astfel, umoristul a fost găsit vinovat pentru incitare la ură și difuzare de afirmații care instigă la ură. Umoristul nu s-a prezentat în fața instanței. 

Afirmațiile care au dus la condamnarea umoristului au fost făcute în timpului unui spectacol susținut în martie 2012 la Herstal, în regiunea Liege, în fața a circa 1.000 de spectatori și care a fost înregistrat de poliție. 

Dieudonne M'Bala M'Bala a devenit celebru în anii 1990 datorită schițelor sale realizate alături de umoristul evreu Elie Semoun. Ulterior, a avut o carieră individuală și a devenit tot mai cunoscut pentru opiniile sale antisemite. El s-a apropiat de partidul de extremă dreaptă Frontul Național, al cărui fost președinte, Jean-Marie Le Pen, i-a botezat unul dintre copii. 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...