10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialUltima moda in restaurante: paturi in loc de mese

Ultima moda in restaurante: paturi in loc de mese

Initiata in 1999, la Miami, moda restaurantelor cu paturi in locul meselor clasice este pe cale sa cucereasca si New Yorkul, scrie “Financial Times Magazine”.
In South Beach (Miami), restaurantul “b.e.d.” (“beverage, entertainment, dinning” – “bauturi, distractie, cina”) a devenit locul de intalnire al celebritatilor. La New York vor fi deschise in aceasta luna mai multe restaurante “b.e.d.”, cu un specific mergand de la bucatarie americana moderna la bucatarie japoneza.
Reactiile nu au intarziat sa apara, mergand de la entuziasm pentru originalitate pana la reticenta fata de aducerea in sfera publica a paturilor, cu temeri legate de genul de comportament care ar putea fi stimulat de acest mediu. Patronii localurilor din Miami au dat asigurari ca “nu incurajeaza comportamentul cu o tenta sexuala”. In schimb, un patron newyorkez a declarat ca incurajeaza bataile cu perne si nu are nimic impotriva mangaierilor.
Nu doar pudoarea este motiv de reticenta fata de inlocuirea meselor cu paturi. Unii nu sunt incantati de ideea ca mancarea lor sa fie langa piciorul cuiva. Altii se tem ca ar putea intra cu piciorul, din greseala, intr-o portie de friptura. Nici sa stai intins in firimiturile de mancare lasate de clientul precedent nu e o incantare, unii potentiali clienti nefiind convinsi de promisiunea ca asternuturile vor fi schimbate sau aspirate dupa fiecare consumator. Pozitia incomoda, in special faptul ca nu-ti poti rezema spatele, a fost o alta obiectie.
Experimentul merge insa inainte, iar cei dornici de distractii originale vor fi, cu siguranta, incantati. O predictie a fost facuta intr-unul din episoadele popularului serial “Totul despre sex”, eroina acestuia, Carrie Bradshaw, spunand la un moment dat ca aparitia localurilor “b.e.d.” era de asteptat. “Era doar o chestiune de timp sa se elimine etapele intermediare si sa se instaleze paturi in baruri”, a spus nonconformista Carrie.

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă