Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

UE se declară "profund dezamăgită" de confirmarea condamnării Iuliei Timoşenko

UE şi-a exprimat regretul miercuri faţă de confirmarea de către Curtea de Casaţie a condamnării la şapte ani de închisoare pentru abuz de putere a fostului premier Iulia Timoşenko, declarându-se "profund dezamăgită" ...

Share

Rl online 0 comentarii

29.08.2012 - 15:08
UE şi-a exprimat regretul miercuri faţă de confirmarea de către Curtea de Casaţie a condamnării la şapte ani de închisoare pentru abuz de putere a fostului premier Iulia Timoşenko, declarându-se "profund dezamăgită" că această decizie o împiedică să participe la viitoarele alegeri, relatează AFP, potrivit Mediafax.

"Am luat notă cu regret respingerea apelului" şi "suntem profund dezamăgiţi de consecinţele situaţiei actuale", în care personalităţi importante din cadrul opoziţiei sunt "împiedicate să se prezinte în alegerile parlamentare, în urma unor procese care nu au respectat normele internaţionale în materie de proceduri echitabile, transparente şi independente", a subliniat Michael Mann, un purtător de cuvânt UE însărcinat cu Afaceri Europene.

UE a îndemnat "autorităţile ucrainene să adopte măsuri concrete pentru atacarea problemelor sistemice din cadrul sistemului judiciar" şi "atacarea efectelor justiţiei selective, inclusiv în cazul doamnei Timoşenko, al (fostului ministru de Interne, Iuri) Luţenko şi al altora", a precizat Mann.

Curtea de casaţie ucraineană a confirmat miercuri condamnarea lui Timoşenko, în octombrie, la şapte ani de închisoare pentru abuz de putere, după ce aceasta a semnat un contract în domeniul gazelor naturale cu Rusia considerat dezavantajos pentru ţara sa.

Acest caz a provocat o gravă criză în relaţiile dintre Kiev şi Occident, care denunţă motivaţii de natură politică şi reclamă eliberarea opozantei, împiedicată să se prezinte la alegerile legislative de la 28 octombrie.

La începutul lui august, Comisia Electorală Centrală ucraineană a refuzat să o înregistreze pe Iulia Timoşenko pe prima poziţie a listei principalei alianţe a opoziţiei, refuz motivat prin evocarea cazierului judiciar al opozantei. Iuri Luţenko, un alt lider al opoziţiei condamnat de către justiţia ucraineană, se afla pe poziţia a cincea a listei.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...