UE îl avertizează pe Erdogan că va schimba abordarea față de Turcia. Ce îi nemulțumește pe liderii de la Bruxelles

Johannes Hahn, comisarul Uniunii Europene pentru Extindere, a denunţat atitudinea "inacceptabilă" a regimului Recep Tayyip Erdogan, avertizând că Bruxellesul își va schimba politicile în relaţia cu Turcia.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 22.08.2017 - 23:20

Johannes Hahn, comisarul Uniunii Europene pentru Extindere, a denunţat atitudinea "inacceptabilă" a regimului Recep Tayyip Erdogan, avertizând că Bruxellesul își va schimba politicile în relaţia cu Turcia, informează, marți, presa germană citată de Mediafax.

"Cred că a venit vremea ca statele membre ale Uniunii Europene să discute implicaţiile strategice ale atitudinii Turciei. A privi pasiv nu este o strategie politică de termen lung", a declarat Johannes Hahn într-un interviu acordat publicaţiei Süddeutsche Zeitung.

"Ingerinţele preşedintelui Recep Tayyip Erdogan în campania electorală a altui stat şi solicitările privind extrădarea adversarilor politici sunt inacceptabile", a atras atenţia comisarul european pentru Extindere.

"Se pare că Ankara nu vrea să îşi modifice abordarea, îndepărtându-se astfel de Europa", a subliniat Hahn.

Recep Erdogan i-a îndemnat pe imigranţii turci din Germania să nu voteze cu Uniunea Social-Democrată (CDU), formaţiunea cancelarului Angela Merkel, cu Partidul Social-Democrat (SPD) sau cu Partidul Verzilor, numindu-i "inamici" ai Turciei.

Administraţia de la Ankara cere extrădarea clericului musulman de origine turcă Fethüllah Gülen, aflat în SUA şi acuzat că s-ar afla în spatele tentativei de lovitură de stat militară din iulie 2016.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...