Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

UE a prelungit sancţiunile economice împotriva Rusiei

Ambasadorii celor 28 de state membre ale Uniunii Europene au prelungit marţi, cu şase luni, sancţiunile economice dure adoptate împotriva Rusiei în vara lui 2014 pentru presupusa sa implicare în conflictul ucrainean, au declarat surse diplomatice europene, citate de AFP şi Reuters, preluate de Agerpres.

Share

Mara Ivanov 0 comentarii

Actualizat: 21.06.2016 - 17:44

Ambasadorii celor 28 de state membre ale Uniunii Europene au prelungit marţi, cu şase luni, sancţiunile economice dure adoptate împotriva Rusiei în vara lui 2014 pentru presupusa sa implicare în conflictul ucrainean, au declarat surse diplomatice europene, citate de AFP şi Reuters, preluate de Agerpres

În următoarele zile ar urma să fie luată decizia oficială la nivel de miniştri de prelungire până la 31 ianuarie 2017 a acestor sancţiuni care expiră la sfârşitul lunii iulie. 
Sancţiunile vizează în special băncile şi companiile petroliere şi industria apărării din Rusia şi au penalizat dur economia rusă. 
Moscova a decretat în schimb un embargou asupra importurilor agroalimentare din UE. 
După mai mult de doi ani de sancţiuni împotriva Rusiei în legătură cu anexarea de către aceasta a peninsulei ucrainene Crimeea şi cu sprijinul acordat rebelilor din estul Ucrainei, Uniunea Europeană intenţionează să supună unei ample analize politica sa faţă de Moscova în a doua jumătate a acestui an. 

Citește totul despre:

Comentarii