Turcia a expulzat un lot de 40 de vaci olandeze, pe fondul relațiilor tensionate dintre cele două state

O asociație de producători de carne roșie din Turcia a decis expulzarea a 40 de vaci, ca urmare a tensiunilor politice dintre statul turc și Olanda. Președintele asociației Bulent Tunc a declarat pentru presa de la Ankara că gestul a fost unul simbolic, scrie Digi24.

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

Actualizat: 16.03.2017 - 14:44

O asociație de producători de carne roșie din Turcia a decis expulzarea a 40 de vaci, ca urmare a tensiunilor politice dintre statul turc și Olanda. Președintele asociației Bulent Tunc a declarat pentru presa de la Ankara că gestul a fost unul simbolic, scrie Digi24. Acesta a adăugat că țara sa trebuie să se ocupe de creșterea unei rase proprii de vaci.

„Vacile Holstein au devenit obișnuite în țara noastră, dar această rasă începe să provoace probleme serioase. Nu mai vrem produse animale din Olanda”, a spus el pentru agenția Anadolu.

Relațiile dintre Olanda și Turcia au devenit tensionate după ce guvernul de la Haga a interzis avionului ministrului de Externe de la Ankara să aterizeze la Rottterdam pentru a nu ajunge la un miting de susținere a referendumului prin liderul de la Ankara, Recep Erdogan, urmărește să obțină votul popular. 

A urmat un schimb de replici dur între Erdogan și premierul Olandei, Mark Rutte, primul calificând olandezii drept fasciști și naziști, imputându-le responsabilitatea pentru masacrul de la Srebrenica.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...