20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialTrump a numit un consilier apropiat în funcția de "negociator internațional"

Trump a numit un consilier apropiat în funcția de “negociator internațional”

Președintele american ales, Donald Trump, l-a numit marți pe șeful echipei sale de consilieri juridici în funcția de "reprezentant special pentru negocierile internaționale", un post nou în cadrul administrației americane, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Într-un comunicat al echipei de tranziție, Donald Trump a afirmat că Jason Greenblatt, care a lucrat în calitate de avocat în cadrul societății sale, "Trump Organisation", timp de două decenii, îl va asista "în negocierile internaționale de orice fel și pentru acordurile comerciale în întreaga lume".

"Jason este unul din consilierii mei cei mai apropiați și în care am cea mai mare încredere. El are un trecut important ca negociator, a desfășurat tranzacții complicate în numele meu și dispune de experiența de a ști să apropie părțile și a clădi un consens în dosare dificile și sensibile", a dat asigurări Donald Trump.

Jason Greenblatt, avocat în dreptul imobiliar în vârstă de vreo 50 de ani, a fost, de asemenea, consilier al candidatului republican la Casa Albă în timpul campaniei privind relațiile dintre Israel și Statele Unite.

Pe probleme comerciale, președintele ales va fi asistat de miliardarul Wilbur Ross, 79 de ani, pe care l-a desemnat secretar la Comerț. Donald Trump încă nu și-a numit reprezentantul pentru comerț exterior (USTR).

Potrivit canalului de televiziune CNN, Jason Greenblatt se va concentra asupra conflictului israeliano-palestinian, relațiilor dintre Statele Unite și Cuba și acordurilor comerciale dintre cele două țări.

Cele mai citite

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...
Ultima oră
Pe aceeași temă