19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialTrump, avertizat să nu abuzeze de grațieri în ancheta cu Rusia

Trump, avertizat să nu abuzeze de grațieri în ancheta cu Rusia

Senatorul democrat Mark Warner din comisia Senatului SUA care anchetează amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale de anul trecut l-a avertizat vineri pe preşedintele Donald Trump să nu îşi graţieze asociaţii sau membrii de familie care ar putea fi găsiţi vinovaţi, sau chiar pe sine însuşi, transmite DPA.

Declaraţia lui Warner a fost făcută după ce ziarul Washington Post a relatat că Trump a discutat recent despre atribuţiile preşedintelui în materie de graţiere. Cotidianul cita surse confidenţiale familiare cu discuţiile din interiorul Casei Albe.

"Posibilitatea ca preşedintele să ia în considerare graţierile în această etapă timpurie a investigaţiilor în curs este extrem de tulburătoare", a apreciat senatorul. "Graţierea oricăror indivizi care ar putea fi implicaţi ar însemna trecerea peste o limită fundamentală".

Printre cei despre care se crede că ar putea fi anchetaţi de comisia senatorială, din cauza contactelor lor cu Rusia în timpul campaniei electorale, se numără fiul şi ginerele preşedintelui – Donald Trump Jr. şi respectiv Jared Kushner, fostul manager de campanie Paul Manafort şi fostul consilier de campanie şi ulterior consilier naţional pentru securitate, Michael Flynn.

În afara anchetelor din Congresul SUA, implicarea Moscovei în alegerile americane este investigată şi de un procuror independent, Robert Mueller. Atât Washington Post, cât şi New York Times au relatat despre discuţii ale juriştilor lui Trump despre modalităţi prin care Muller ar putea fi discreditat.

 

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Zeci de angajați ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor fi disponibilizați de luni

Circa 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni,...

Liderul ATP a rămas fără antrenor. Djokovic l-a concediat pe Goran Ivanisevic

După începutul dezamăgitor de sezon, în care nu a reușit să cucerească niciun titlu, tenismenul sârb Novak Djokovic a luat o decizie radicală și...

Premierul Ciolacu anunță că programul supermarketurilor NU se modifică în weekend

Supermarketurile nu se închid în weekend și nici nu vor avea program modificat. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu este benefică această măsură. „Vreau să...
Ultima oră
Pe aceeași temă